Koko kiinteistö kerralla kuntoon

Kun kaksi rakennusalan ennakkoluulotonta moniosaajaa yhdistää voimansa, päivittyvät lukuisia korjauksia vaativat vanhat kiinteistöt kerralla nykyaikaan.

Oy Spinkkilä Ltd – kokonaisvaltaista rakentamista

Oy Spinkkilä Ltd on pitkät perinteet omaava rakennusliike. – Yhtiö perustettiin isäni toimesta vuonna 1969 ja siitä lähtien olemme tehneet rakentamista varsin laajalla skaalalla. Tällä hetkellä yrityksestä löytyy sekä korjaus- että uudisrakentamisen tiimejä, kertoo toimitusjohtaja Pekka Spinkkilä.

Viime aikoina Oy Spinkkilä Ltd on keskittynyt yhä enemmän korjaus- ja lisärakentamiseen tarkoituksenaan tarjota taloyhtiöille kokonaisvaltaista rakentamispalvelua. – Yksi kerrallaan tehtyinä korjausten määrä on loputon, eikä asuntojen hinta pääse koskaan nousemaan aina edessä olevien uusien remonttien vuoksi. Meidän kanssamme taloyhtiön on helppo toimia. Käymme läpi mitä korjauksia kiinteistö kaipaa ja laitamme kaiken kerralla kuntoon. Yhteistyökumppaneidemme avulla asukkaat saavat halutessaan uudistettua samalla kertaa myös omat asuntonsa, Spinkkilä kertoo.

Oy Spinkkilä Ltd:n päämarkkina-alue sijoittuu toistaiseksi Varsinais-Suomeen, mutta tarkoituksena on liikkua sinne, missä tarvetta kokonaisvaltaisille remonteille löytyy. – Modernisoimalla yksittäisiä taloja kohotamme myös koko alueen ilmettä ja arvoa, Spinkkilä uskoo.

Pilaster Oy – uuden ajan talotekniikkaratkaisuja

Pitkällisen kehitystyön tuloksena syntynyt modulaarinen Pilaster-järjestelmä mullistaa täysin talotekniikan modernisoinnin. Kun kaikki kiinteistössä tarvittava tekniikka ilmanvaihdosta lämmitykseen ja viilennykseen, sekä sähköstä putkistoon tuodaan asuntoihin ulkokautta, ei asukkaiden tarvitse edes muuttaa pois remontin ajaksi. – Pilaster-järjestelmän avulla vanhoihinkin taloihin saadaan tuotua parasta talotekniikkaa. Modulaarisiin elementteihin perustuva ratkaisu on joustava ja nykyaikainen. Pilaster-järjestelmä voidaan asentaa myös vaiheittain. Yhdessä kohteessa haluttiin laittaa ensin ilmanvaihto ja energiatehokkuus kuntoon. Tällöin moduulit toimitetaan asuntokohtaisilla poistoilmalämpöpumpuilla ja Pilaster-moduuleihin jätetään tilavaraus myöhemmin asennettaville putkille ja johdoille, kertoo Pilaster Oy:n toimitusjohtaja Janne Kantola. – Mikä tärkeintä, Pilaster-järjestelmän myötä kiinteistöön saadaan asuntokohtaiset poistoilmalämpöpumput, jotka säästävät merkittävästi asukkaan energialaskussa ja minkä ansiosta asukas voi itse säätää kotinsa lämmitystä, viilennystä ja ilmanvaihtoa, Kantola lisää.

Pilaster Oy perustettiin vuonna 2014, jolloin järjestelmää oli tosin kehitetty jo neljän vuoden ajan Tekesin, ELY-keskuksen ja Finveran tuella. Täysin uudentyyppinen talotekniikkaratkaisu on herättänyt kotimaan ohella laajaa kiinnostusta myös Englannissa, Belgiassa, Tanskassa, Venäjällä, ja Espanjassa.

Yhteistyöllä kohti modernimpaa asumista

Pilasterin ja Oy Spinkkilä Ltd:n hiljattain alkanut yhteistyö tarkoittaa taloyhtiöille entistäkin vaivattomampia ja kattavampia remontteja. Pilaster-järjestelmän avulla toteutettavan putkiremontin ja talotekniikan modernisoinnin aikana pystymme korjaamaan myös kiinteistön julkisivut, parantamaan esteettömyyttä sekä rakentamaan uuden lisäkerroksen, joka tuo taloyhtiölle uusia asukkaita ja hoitovastikkeen maksajia, Spinkkilä ja Kantola summaavat. Yritysten tekemä yhteistyö helpottaa ja jouduttaa remonttien toteutumista ja päivittää kiinteistön kerralla nykyaikaan.