ttkoy

Konekanta kuntoon

Maanrakennus- ja kiinteistöhuoltoliikkeet huokaisivat helpotuksesta kun yhden miehen korjaamo laajeni monipuoliseksi työkonepisteeksi. Kimmo Suominen on yhdistänyt kaksi yritystä toimivaksi kokonaispaketiksi tarjoten monipuolista palvelua maanrakennusalan ammattilaisille. Turun Työkone huolehtii tänä päivänä paitsi työkoneiden korjauksesta ja huollosta myös niiden myynnistä. Valikoima koostuu maansiirto-, tienrakennus- ja asvalttikoneista, jotka mahtuvat alle kymmenen tonnin painoluokkaan. Monimerkkikorjaamolla koneista huolehditaan vahvalla ammattitaidolla, ja varaosia on helppo ostaa suoraan yritykseltä. Oma maahantuonti edustaa markkinoiden parhaimmistoa ja yritys toimii myös Kramerin ja Yanmarin jälleenmyyjänä.
Samassa liiketilassa sijaitsee myös Turun Varakonepalvelu, jonka kautta työkoneita voi vuokrata työmaalle. Suomisen mukaan vuokrakoneet soveltuvat erinomaisesti sesonkikäyttöön, jolloin koneen kulu päättyy työmaan valmistuessa.
– Vuokraamoa käyttämällä voi olla varma, että työmaalla on aina oikeanlainen kone jokaista työvaihetta kohden.
Ammattilaisena Suominen näkee sekä koneen omistamisen että vuokraamisen hyvät puolet. Hän kehottaa kuitenkin suomalaisia entistä rohkeammin panostamaan omaan kalustoon.
– Ihmisillä on iso kynnys pyytää rahoitusta konehankintaan, vaikka todellisuudessa lähes kaikki konekaupat tehdään rahoituksella.
Suominen kertoo yrityksen ydinosaamisen olevan sama kuin alkuperäisessä toiminnassakin. Korjaamo- ja jälkimarkkinointitoiminta ovat yrityksen ehdottomia vahvuuksia kuten myös nopea ja joustava palvelu.