turunkonekeskus

Konemiehen kauppa

Viime talven niukka lumen määrä vaikuttaa vahvasti tulevan kauden lumenpoistokoneiden myyntiin. Vaikka Suomessa on ollut useampi kunnon talvi peräkkäin, yksi huono saa ihmiset pidättämään ostohalukkuuttaan. Mikäli lumeen ei kuitenkaan uskalleta varautua riittävän ajoissa, ja lunta tuleekin jatkuvalla syötöllä jo marraskuussa, minkään laitetoimittajan toimituskyky ei riitä. Syyskuu on aika, jolloin tulisi valmistautua talvea varten.

Turun Konekeskus Oy on turkulainen perheyritys, joka toimii erinäisten työkoneiden ja -tarvikkeiden valtakunnallisena maahantuojana, tukkurina sekä myyjänä. Valikoiman pääpaino on maataloudessa ja maatiloille myytävissä koneissa, mutta monipuoliset traktorisovitteiset työkoneet palvelevat yhtälailla tietöitä tekeviä traktoriurakoitsijoita, sekä kiinteistöhuoltoliikkeitä.

turunkonekeskus2Yrityksellä on 14 omaa myyntikonttoria ympäri Suomen, mutta kattavin myymälä sijaitsee Turussa. Täällä myydään koneiden kunnostukseen liittyviä IKH-ketjun tarvikkeita, varaosia ja työkaluja, sekä valikoimaa tukevia oheistuotteita, kuten sähkötyökaluja, jotka sopivat niin ammattilaisten kuin harrastajien käyttöön. – Turussa on tietysti kilpailijoita, jotka yhtälailla myyvät työkaluja ja tarvikkeita, mutta koen että olemme enemmänkin konemiehen kauppa, myyntijohtaja Vesa Tyykilä toteaa.

Myymälän valikoimaa on kehitetty pääasiakasryhmien toiveiden ja erinäisten sääolosuhteiden perusteella. Viime vuoden rajut myrskyt aiheuttivat niin laajoja sähkökatkoksia, että Turun Konekeskus täydensi valikoimaa laadukkailla aggregaateilla. Nilfiskin teollisuusimurit ja painepesurit ovat huippuluokkaa, ja suomalaiseen talveen vaadittavat lumiaurojen kulutusterät odottavat ensimmäisiä ostajiaan. Turun Konekeskus seuraa myös vihreää trendiä, ja on tuonut sekä pientuulivoimaloita että aurinkokennoja osaksi valikoimaansa. – Olemme jo pitkään olleet vahvalla kasvu-uralla, ja toivomme kannattavaa kehitystä tulevaisuudessakin.