Yrityksen erikoisosaamista ovat märkätila- ja vahinkosaneeraukset.

Korjausrakentaminen koukuttaa

Viime vuosia varjostanut lama ei ole vähentänyt korjausrakentamiseen erikoistuneen yrityksen urakoita, päinvastoin. Turkulaisella yrityksellä töitä on ollut siinä määrin, että rekrytoinnille on ollut tarvetta.

− Saneerausrakentaminen on mukavaa, muuttuvaa työtä. Kohteiden erilaisuus tuo tietenkin haasteita, mutta se on tässä myös parasta. Meillä on kasassa hyvä porukka, joka viihtyy yhdessä töiden ulkopuolellakin, yrittäjät Jarkko Jokinen ja Toni Nuutila kertovat. He perustivat saneerausrakentamiseen keskittyneen NJR-Yhtiöt Oy:n tänä vuonna, vaikka itse yritystoiminta aloitettiinkin jo vuonna 2010 avoimen yhtiön muodossa. Ennen yhteisen yritystoiminnan aloittamista Jokinen toimi sähköalan yrittäjänä, kun taas Nuutila teki vuosia palkkatöitä rakennusalalla.

− Yrittäjänä toimiminen on paljon mukavampaa ja vapaampaa, Nuutila nauraa.

Yrityksen erikoisosaamista ovat märkätila- ja vahinkosaneeraukset, mutta toimintaan kuuluvat oleellisesti myös julkisivuremontit ja muut kiinteistösaneeraukset. Kesällä yrityksen toiminta laajentui myös asennuspuolen urakoihin, joita se tekee suurille rakennusalan yrityksille aliurakkana. Vuosien varrella yritykselle on kertynyt myös yhteistyökumppaneita muun muassa putkiurakoinnin puolelta (LVI-Asennus Kimmo Kesti, Toivoset) ja isännöitsijöistä. − Esimerkiksi Turun Kiinteistöpörssin kanssa soitellaan, jos ei päivittäin, niin joka toinen päivä jostain asiasta tai mietitään, koska aloitetaan joku homma, Jokinen ja Nuutila nauravat. Yrityksen pääasiallista toimialuetta on Varsinais-Suomi, mutta asennukset vienevät yritystä tulevaisuudessa aina pääkaupunkiseudulle asti.

Haasteet eivät hidasta

Juuri kaksi uutta työntekijää palkannut NJR-Yhtiöt Oy työllistää tällä hetkellä kahdeksan henkilöä. Tasaisesti nousseen liikevaihdon odotetaan tänä vuonna lähes tuplaantuvan, joten lähitulevaisuudessa henkilöstömäärää on edelleen kasvatettava. Vaikka yrityksen näkymät ovat valoisat, yrittäjiä mietityttävät jatkuvasti tiukentuvat lait ja määräykset. − Tulevatko uudet lait, kuten asbestinäytteiden otot, yksityisasiakkaille liian kalliiksi? miettii Nuutila huolissaan. − Nyt on vielä pullonkaula, mutta kun kilpailua tulee enemmän niin hinnatkin laskevat, Jokinen pohtii. Lopuksi yrittäjät haluavat muistuttaa korjausrakentamisen vaativuudesta: − Unohtakaa kaikki TV-ohjelmat, joissa remontit tehdään puolessa tunnissa. Todellisuus on toista!