coating_house_300_CMYK

Korkealaatuiset pinnoitteet koristavat maailmalla

Uskomattomia risteilylaivoja, töitä Välimeren rannikolla ja aina uusia haasteita; tältä näyttää Coating Housen työntekijöiden arki. He vievät suomalaista osaamista sinne, missä sitä tarvitaan.

Coating House Oy on lattiapinnoitteiden erikoisosaaja, joka tarjoaa epoksi-, akryyli- ja polyuretaanipinnoitteita rakennus- ja laivateollisuuteen. Yrittäjä Sami Kettunen aloitti toiminnan vuonna 2011 yhdessä liikekumppaninsa Petri Pitkäsen kanssa, ja muutamassa vuodessa yrityksestä on kasvanut kansainvälisesti toimiva ja menestyksekäs pinnoiteasiantuntija.

Toimii kaikissa olosuhteissa

Pinnoitteet on suunniteltu kestämään kovaa rasitusta ja kosteita tiloja. Koska laivoilla on kyse dekoratiivisesta työstä, joka samalla toimii vesieristeenä ja suojaa laivan rakennetta, myös pohjatöiden on vastattava huippulaatua. – Teräspinnan on oltava tarkkaan käsitelty, täysin vapaa epäpuhtauksista ja ruosteesta. Tällöin pinnoite kiinnittyy teräkseen kunnolla ja elää sen kanssa.
Coating Housen pinnoitteet on suunniteltu toimimaan hyvinkin erilaisissa ympäristöissä, välillä todella lämpimissä olosuhteissa ja välillä pakkasessa.

coating_house_300_2_CMYKMuotoilun mestarit

Pinnoitteen muotoilussa on rajattomat mahdollisuudet, ja varsinkin laivateollisuudessa suositaan tiikkijäljitelmää. Pinnoitemassa levitetään lattialle ja annetaan kuivua, jonka jälkeen puukuvio jyrsitään yläjyrsimellä. Lattia hiotaan parketin hiomakoneella, jolloin saadaan aikaiseksi puun kaltainen karhea pinta, ja vahaus tai lakkaus viimeistelee työn. – Lopputuloksena on autenttisen näköinen puulattia, joka kuitenkin on lähes puolet halvempi kuin alkuperäinen tiikki.
Puujäljitelmän lisäksi Coating House voi muotoilla pinnoitteen täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti. – Meillä on lukuisia eri värejä ja voimme myös sävyttää lattiat mihin tahansa, lisäksi teemme kuviointia, logoja ja kirjoituksia.
Coating House on menestynyt paitsi kotimaassa myös ulkomailla toteuttaen pinnoitetöitä Välimeren alueilla, mm. Espanjassa, Italiassa ja Ranskassa. Viimeisin työ suoritettiin Kreikassa, jolloin risteilylaivaan tehtiin 500 neliön uima-allas alue, aurinkokansi tiikkijäljitelmällä sekä urheilukenttä.

Kiitos kuuluu henkilökunnalle

Kettunen kiittää henkilökuntaansa yrityksen menestyksestä, ja pitää hyviä työntekijöitään ehdottomana vahvuutena. – Ammattitaitoisia työntekijöitä on vaikea löytää, sillä kouluista niitä ei valmistu. Joudumme aina itse kouluttamaan työntekijämme, mikä itsessään on vähintään kahden vuoden prosessi. Se on ollut haaste meille, mutta onneksi meillä on uskomaton porukka nuoria, motivoituneita ja taitavia tekijöitä.