Kuusamo_hirsitalot_solid_house_300_CMYK

Koti pohjoisen hirrestä

Suomalainen hirsi on kestävää materiaalia, josta valmistuvat kauniit omakotitalot, mökit, saunarakennukset ja tallit. Mitä karummissa olosuhteissa puu on kasvanut, sitä paremmin se kestää sään vaihteluita myös materiaalina. – Hirren käyttö myös kaupungeissa ulkoseinämateriaalina on noussut takaisin suosioon, koska sen home ja kosteusongelmat ovat vähäisiä, kertoo Kuusamo Hirsitalot Oy:n Varsinais-Suomen talomyyjä Jari Hiltunen. Kuusamo Hirsitalot Oy:n talopaketit ovat arvostetusta pohjoisen puusta, jonka jalostaa vanha ja perinteikäs pohjoissuomalainen yritys Pölkky Oy.

Vaikka puun varsinainen matka metsästä valmiiksi hirreksi kestääkin lyhimmillään vain kaksi viikkoa, suunnitteluun kannattaa varata paljon aikaa. Kuusamo Hirsitalot palvelee asiakasta aina tämän toiveiden ja tarpeiden mukaan, yhteistyökumppaneiden kautta myös avaimet käteen -malli onnistuu. Yhdessä ammattilaisen kanssa raakilemaisemmastakin ideasta saadaan kehiteltyä toimiva kokonaisuus. Internet on perinteisesti suosittu inspiraation lähde, lisäksi onnistuneita talomalleja löytyy katalogeista. Kuusamo Hirsitalojen ideoita pursuavia esitteitä voi tilata veloituksetta yrityksen verkkosivuilta.

Viime vuonna yrityksen liikevaihto kasvoi yli 3 miljoonaa euroa, jotain on siis Hiltusen mukaan tehty oikein. – Olemme innovatiivinen yritys ja haluamme olla rakentamisen harjalla. Myös tulevaisuudessa pyrimme toimimaan suunnannäyttäjänä, Hiltunen kertoo. Kuusamo Hirsitalot on palveleva talotoimittaja, jonka tuotteen arvoja ovat terveellisyys, tulevaisuus ja huoneilman puhtaus. – Näistä lähtökohdista teemme asiakkaalle unelmien kodin, Hiltunen hymyilee.