IMG_4467

Kova työnteko kantaa muutoksista huolimatta

Kasvihuonerakennus J&P Kurki Oy on rakentanut kasvihuoneita ympäri Suomea jo yli parinkymmenen vuoden ajan ja tuntee siksi alan muutokset. – Jo pelkästään kasvihuoneiden koko on kasvanut siirryttäessä tehdasmaisempaa ja koneellisempaan viljelyyn, kertovat Pekka ja Jari Kurki. – Siinä missä ennen rakennettiin korkeita yksittäishuoneita, suositaan nyt moniharjaisia, laajennettavia blokkeja.

Vuosien saatossa alasta on tullut myös kiivastahtisempi ja tiukemmin kilpailtu. Aikatauluihin vaikuttavat puutarhureille yleensä loppukeväästä myönnettävät investointituet, jonka jälkeen kasvihuoneiden täytyisi nousta pystyyn nopealla tahdilla. Viime aikoina Suomen markkinoille on ilmaantunut myös ulkomaisia kilpailijoita kasvihuonerakentamisen hiljennyttyä muualla Euroopassa. Pekka ja Jari Kurki kannustavat silti suosimaan kotimaisia yrittäjiä, jotta verorahat jäisivät Suomeen. Suomalainen takuupalvelu toimii myös joustavasti.

” Kasvihuonerakennus J&P Kurki on kovalla työllään ansainnut monen suuren puutarhan luottamuksen ja onpa yrityksellä on huollettavanaan myös Suomen tasavallan presidentin Naantalissa.. ”

Ainakin Kasvihuonerakennus J&P Kurjen kanssa asioidessa asiakkaan rooli on myös helppo, sillä kaikki hoituu avaimet käteen -periaatteella. Kun tärkein yhteistyökumppani Puutarhaliike Helle Oy huolehtii tarvikkeiden maahantuonnista, voi yrityksen oma henkilöstö keskittyä asennukseen. Kahden firman välinen yhteistyö on pelannut jo vuosia, ja yleensä myös suunnittelu hoidetaan molempia osapuolia kuunnellen. Kasvihuonerakennus J&P Kurki on kovalla työllään ansainnut monen suuren puutarhan luottamuksen ja onpa yrityksellä on huollettavanaan myös Suomen tasavallan presidentin Naantalissa sijaitseva puutarha, – ikään kuin sulkana hatussaan.