Sersale_solid_house_300_CMYK

Kunnon välineillä maalaus onnistuu

Tutustu yritykseen www.sersale.fi

Kun kevätaurinko pilkahtelee ensimmäisiä kertoja, alkaa maalausliikkeissä käydä kuhina. Maalausinnon yllättäessä kannattaa muistaa, että hyvän lopputuloksen saamiseksi tulee satsata laadukkaisiin laitteisiin.

Pintakäsittelylaitteisiin ja niiden huoltoon erikoistunut Sersale Oy on pysynyt perheyrityksenä aina perustamisestaan lähtien. 1970-luvun loppupuolella pintakäsittely- ja maalauslaitteiden huoltotöistä aloittanut yritys on pikkuhiljaa ajan kuluessa muuttunut myös merkittäväksi laitteiden maahantuojaksi ja myyjäksi. Yrityksen tuotteet kiinnostavat asiakkaita ympäri Suomen. Pääasiassa asiakkaat ovat yrityksiä, mutta tulevaisuudessa Sersale aikoo tuoda tuotteensa lähemmäs myös tavallista kuluttajaa perustamalla verkkokaupan.

Nuoresta pitäen alan laitteita huoltaneet veljekset Kimmo ja Kai Lamminen, yrityksen kolmas työntekijä sekä usein edelleen apuna oleva yrityksen perustaja Seppo Lamminen, tuntevat alalla käytettävät koneet hyvin. Tehtäviä on jaettu henkilövahvuuksien mukaan, mutta jokainen pystyy suorittamaan myös laitteiden huolto- ja korjaustöitä. Tämän ansiosta yritys huoltaa paljon myös kilpailevien valmistajien laitteita sekä omissa että asiakkaiden tiloissa. – Yrityksen suurimpana vahvuutena voidaan kuitenkin pitää sitä, että edustamme alallamme tunnettuja ja myös ammattilaisten suosimia valmistajia, kertoo yrittäjä Kimmo Lamminen. Sersale:sta löytyy osaamista paitsi oikeiden laitteiden ja välineiden valintaan eri käyttökohteisiin ja -aineisiin, myös teollisuusmittakaavassa tapahtuviin kokonaistoimituksiin.

Tuotteita joka lähtöön

Sersalen laajasta valikoimasta löytyy kaikki maalaustöiden esikäsittelyssä, pinnoittamisessa ja viimeistelyssä tarvittavat välineet ja laitteet, niiden varusteita ja varaosia unohtamatta. Viime vuosina asiakaskunta on painottunut enemmän teollisuusmaalauksia suorittaviin sekä metalliteollisuuden yrityksiin. Nyt tavoitteena on kuitenkin panostaa taas uudestaan rakennusmaalaamiseen. Uusia tuoteryhmiä onkin tullut valikoimaan parin viime vuoden aikana rutkasti.
Yrityksellä ei ole kivijalkamyymälää eikä sitä ole aikomusta lähitulevaisuudessa edes hankkia. Oikeastaan siihen ei ole edes tarvetta, sillä Raisiossa sijaitsevassa toimipisteessä on näkyvillä yleisimmät koneet ja laitteet, joita alalla liikkuu. Vaikka pyrkimyksenä on pitää varasto hankintojen ja myynnin puolesta tasapainossa, on varastossa aina saatavilla perustuotteita ja yleisimpiä laitteita. Jos tuotetta ei löydy varastosta, on toimitusaika silti nopea: päivästä muutamaan viikkoon, tuotteesta riippuen. Asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöidyt tuotteet vievät luonnollisesti enemmän aikaa.

Huolto avainasemassa

Verrattuna moniin muihin laitteisiin, pintakäsittelylaitteiden elinkaari on hyvin pitkä. Vaikka laitteiden ulkonäkö muuttuukin kovassa käytössä usein jo ensimmäisten tuntien aikana, niiden toimintakyky säilyy uudenveroisena jopa kymmenien vuosien ajan. Ilman säännöllistä ja ennakoivaa huoltoa laitteiden käyttöikä saattaa kuitenkin olla huomattavasti lyhyempi. – Sillä todella on merkitystä, miten laite huolletaan ja kuka sen tekee. Voi nimittäin olla, että jossain vaiheessa kukaan ei muista millainen laite on ollut alun perin ja sitten huoltaminen alkaa olla jo mahdotonta. Ei siis mitään poppakonsteja huollossa! Lamminen muistuttaa.