DSC03764

Kuormalavoja joka alalle ja joka käyttöön

LAVAPORSSI_190x57

www.lavaporssi.fi

 

Kaikki olemassa oleva tavara liikkuu jossakin vaiheessa elinkaartaan lavojen kanssa, on se sitten raaka-aineena, eri tuotantovaiheissa tai valmiina tuotteena. Lavapörssin toiminta perustuu kuormalavojen uusiokäyttöön. Yritys kiertää keskusliikkeitä, päivittäistavarakauppoja ja maatalousliikkeitä keräten kuormalavoja, jotka lajitellaan yrityksen hallissa. Lavojen kunto tarkastetaan, ja mahdollisten korjaustarpeiden jälkeen ne toimitetaan takaisin pakkaavaan teollisuuteen, logistiikkataloihin tai käytännössä kenelle tahansa, joka lavoja tarvitsee. Hallilta lähtee viikossa noin 10 000 lavaa. Ne, jotka eivät enää sovi uusiokäyttöön, toimitetaan energiahakkeena lämpölaitoksille.

Lavapörssissä on panostettu kattavaan valikoimaan, jolla voi palvella laajaa asiakaskuntaa. – Meillä on 60 erilaista lavalaatua, joten jokaiselle asiakkaalle löytyy sopiva tuote. Jokaisella on spesifiset toiveet, ja alastakin riippuen lavoille asetetaan tietyt vaatimukset, toimitusjohtaja ja omistaja Petteri Lindholm kertoo. Lavan soveltuvuutta määrittelevät sen koko, vahvuus ja siisteys. Esimerkiksi metalliteollisuuteen sopivat lavat poikkeavat elintarviketeollisuudessa käytetyistä. Lavoja hakevat myös luovat ja näppärät sisustajat, jotka rakentavat kaikkea terassikalusteista kenkähyllyihin ja leikkimökkeihin mm. eurolavoista.

Viime vuosina Lavapörssin toiminta on kasvanut tasaisesti, ja Lindholm kokee olevansa onnellisessa asemassa, kun ottaa huomioon Suomen taloustilanteen. Kasvu ei kuitenkaan ole tullut ilmaiseksi: – Olemme tehokkuuden kautta pyrkineet yhä parempaan toimintatapaan. Parannettavaa löytyy aina, ja sitä kautta voi kehittyä ja kasvaa, Lindholm kertoo. Lavapörssin toimintanopeus ja -varmuus sekä laatu ovat myös miellyttäneet asiakkaita. – Teemme työt niin, kuin olemme luvanneet. Kuun myydään määrättyä tuotetta, sen on oltava juuri sitä, mitä asiakas vaatii. Sillä tavalla saamme lisää tilauksia.