Naantalin-talojen-tasoite_solid_house_300_CMYK

Kuultorappauksen ammattilainen on huolissaan alan tulevaisuudesta

Karkeapintaisen tiilen päälle tehtävällä kuultorappauksella on paljon hyviä puolia. – Kuultorappaus on nopea ja edullinen tapa saada aikaan elävää pintaa, summaa yrittäjä Timo Kytösaho Naantalin Talojen Tasoite Oy:stä. Kuultorappauksen avulla saadaan julkisivuja myös väritettyä huomattavasti helpommin kuin pelkällä tiilellä.

Naantalin Talojen Tasoite Oy käyttää työssään Hyvinkäällä toimivan Fesconin kotimaista kuultorappauslaastia. Saumaton yhteistyö tehtaan kanssa mahdollistaa tarvikkeiden helpon saatavuuden sekä erilaisten väriyhdistelmien nopeankin kehittelyn. – Tehdas laboratorioineen tuntee tekemisemme ja on mukana hommassa, mikä on ehdottomasti yrittäjän paras turva, Kytösaho toteaa.

Vaikka tekniikat, tuotteet ja yhteistyökumppanit ovatkin huippuluokkaa, löytyy alalta silti myös omat haasteensa. Yksi niistä liittyy Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. – Sateet vaikeuttavat työtä, sillä siisteimmän lopputuloksen aikaansaamiseksi kuultorappaus olisi aina hyvä tehdä ilman rakennuksen huputusta, Kytösaho kertoo.

Lisähaasteita tuovat myös alan tiukentuneet määräykset ja ulkomaalaisen halvan työvoiman rynnistäminen markkinoille. – Valitettavan usein tilaajat katsovat pelkkää hintaa, ja silloin ulkomaalaiset yritykset yleensä saavat työt, Kytösaho harmittelee. Yrittäjä on huolissaan myös alan tulevaisuudesta, sillä nuoria osaajia on saatavilla yhä vähemmän. – Pieniä yrityksiä pitäisi tukea, jotta he voisivat työllistää ja kouluttaa suomalaisia nuoria. Nyt kun hinta ratkaisee, ei yrityksillä ole varaa ottaa harjoittelijoita oppeihinsa, Kytösaho kertoo.