topikeittiot

Kymmenen vuotta Topi-Keittiöitä Turussa

Keittiön kestosuosikit, kuten kellertävät puut ovat saaneet väistyä tällä hetkellä suositumpien luonnonläheisten värisävyjen tieltä. Kiiltävä valkoinen keittiö on pitänyt pintansa jo kauan, mutta nykyään ihmiset toivovat yhä enemmän myös mattapintaa. Uusien ja edullisempien pintamateriaalien myötä oviin saa helposti myös elävyyttä. 

Topi-Keittiöt on täysin kotimainen perheyritys, jonka tarina yltää peräti 75 vuoden taakse. Turun myymäläkin viettää tänä syksynä jo 10-vuotis juhlavuottaan. Pitkä kokemus takaa laadukkaat ja helposti asennettavat keittiöt sekä hyvät mallistot. Tuotteet valmistetaan suurelta osin omassa Kalajoen tehtaassa, vain liukuovikaapistot ja osa ovista tulee yhteistyökumppaneilta. Kalajoen maisemat ovat inspiroineet myös mallistojen suunnittelussa, ja esimerkiksi muutoin ajankohtaisia eurooppalaisia trendejä mukailevien keittiöiden värimaailma on hiekkasärkiltä tuttu.

..alalla pärjää vain aikaa ja markkinoita seuraamalla.

topikeittiot2Topi-Keittiöiden kauppias Mari Tamminen tuntee alan trendit ja asiakkaiden kiinnostus sisustamista kohtaan näkyy uudenlaisena tiedostamisena. Keittiö ei ole enää pelkkä keittiö, vaan tärkeä osa kodin kokonaisuutta, ja siksi sen ulkonäköönkin halutaan panostaa entistä enemmän. Tamminen peräänkuuluttaa kuitenkin ennen kaikkea toimivuutta suunniteltaessa, sillä on tärkeää, että keittiö toimii asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Lähes kaikki toivovat nykyään keittiöltään helppokäyttöisyyttä, ja tähän toiveeseen pystytään vastaamaan alati kehittyvän tekniikan avulla. Keittiöihin on tarjolla paljon erilaisia ratkaisuja, ja esimerkiksi säilytyksen tehostaminen on mahdollista monenlaisten mekanismien avulla. Tulevina vuosina myös sähköistettyjen toimintojen suosio suomalaisissa keittiöissä tulee luultavasti kasvamaan.

”..säilytyksen tehostaminen on mahdollista monenlaisten mekanismien avulla.”

– Tarpeen mukaan löytyy nykyään lähes mitä vain, toteaakin Tamminen.
Topi-Keittiöissä tiedetään, että alalla pärjää vain aikaa ja markkinoita seuraamalla. Yrityksen tavoite on vastata tulevaisuudessakin asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin ja suunnitella ja toteuttaa yhä parempia keittiöitä. Tamminen haluaa kuitenkin muistuttaa, että keittiön uusiminen suunnitteluineen, toimituksineen ja asennuksineen on helposti parin kuukauden projekti, ja siksi siihen kannattaa varata aikaa. Parhaimpaan lopputulokseen pääsee, kun suunnittelee kaiken alusta loppuun yhdessä paikassa asiantuntevan myyjän avustuksella.