ph nosto

Kysynnän ja tarjonnan laki kehittää investointeja

Toimialan elinehtona on totta oltava hyvä ja kunnossa oleva kalusto, mutta rautaakin tärkeämpää on hyvä ja ammattitaitoinen henkilökunta. 

P.H.Nosto Oy on Varsinais-Suomalainen vuonna 2006 perustettu ajoneuvonostinpalveluita tarjoava yritys. Yrityksen omistavat Heikki Laaksonen ja vuosi sitten jo taka-alalle jäänyt osaomistaja sekä yrityksen perustaja Pentti Laiho. Kalusto koostuu tällä hetkellä neljästä ajoneuvosnostimesta, joiden kokoluokka vaihtelee 60tonnin nosturista aina 200tonniin asti. – Kappaleen painosta riippuen pääsemme omalla kalustollamme jopa 55metrin korkeuteen, kertoo Laaksonen.

Menestys syntyy motivoituneista työntekijöistä

– Nostinkuljettajan on mukauduttava työmaalle, hankittava muiden luottamus ja ennen kaikkea oltava työhönsä motivoitunut, Laaksonen selvittää. Yrityksen joustavuus koostuu usein hyvinkin pienistä yhtälöistä; henkilöstön palvelualttiudesta, nöyryydestä, organisointikyvystä sekä ennen kaikkea toimintatapojen ripeydestä. Haasteita alalla tuo myös kuljettajien jo 50vuoden keski-ikä ja nuoria on tulossa vähän. – Uskomme kilpailuvalttimme olevan nimenomaan henkilöstömme sekä aliurakkaverkostomme ammattitaidossa.

Investointeja kysynnän mukaan

Vaikka asuin rakentaminen onkin edelleen alan suurin työllistäjä, sekä markkinoiden kysynnästä että jatkuvasti kasvavasta kilpailutilanteesta johtuen, yrityksen palveluita on suunnattu myös teollisuuteen. P.H. Nosto Oy:n tulevaisuuden suunnitelmissa on investoida yhteen uuteen kooltaan 80-100tuhannen kilon laitteeseen, jonka myötä he pystyvät toimimaan työmaillaan entistäkin tehokkaammin, mahdollistaen myös lisälaite hankintoja. – Tavoitteenamme on olla edelleen palvelualttiimpi jo olemassa oleville asiakkaillemme ja sitä kautta kehittää liiketoimintaamme, pohtii Laaksonen. Sen sijaan että yrityksen pääomaa olisi kuitenkaan sidottuna laitteisiin liikaa, yrittäjä uskoo aliurakkaverkoston kautta muodostuvaan yhteistyöhön ja sen tuomiin voimavaroihin. – Liiketoiminta on kannattavaa juuri silloin kun koneiden ja kysynnän määrä kohtaavat toisensa.