Rauvola_simula_solid_house_300_CMYK

Laadukasta ja asiantuntevaa rakentamista

Laadustaan tunnetulla satakuntalaisella rakennusalan yrityksellä riittää töitä vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Hyvämaineinen yritys hoitaakin kaikenkokoiset rakennustyöt aina saneerauksista uudisrakentamiseen.

Perustajiensa nimiä kantava eurajokelainen Rauvola & Simula Oy aloitti toimintansa 1980-luvulla ydinvoimayhtiö Teollisuuden Voima Oyj:n yhteistyökumppanina. Yritys on pysynyt samojen perheiden omistuksessa historiansa alusta lähtien. Tällä hetkellä omistajina ovat Ilmari Rauvolan ja Eero Simulan lapset. Yrityksen historiassa otettiin uusi askel elokuussa, kun johtoon nousi Rauvolan lapsenlapsi Tuomo Jasu.

Monipuolisesti rakennusalan töitä

Rakennusalan monitaitajana Rauvola & Simulalta onnistuvat kaikenlaiset rakennustyöt. Yritystä työllistävät niin vesivahingot, kattoremontit, saneeraukset kuin uudisrakentaminenkin. Rauvola & Simulan viimeaikaista kädenjälkeä on mahdollista ihailla mm. Raumalla, jonne yritys rakensi teräshallin moottorivenekerhon käyttöön sekä suoritti Lapin terveysaseman kattoremontin. Yhteistyökumppaneiden joukosta löytyy myös Eurajoen kunta, jossa yritys on tehnyt mittavia urakoita. Yksi suurimmista projekteista Eurajoella on ollut Eurajoen keskustassa sijaitsevan kerrostalon saneeraus, jossa kahden rapun asunnot remontoitiin sisältäpäin täysin. Tällä hetkellä yritys suorittaa saneerausta Sydänmaan vanhassa koulussa.

TVO työllistää tänä päivänäkin

Historiansa alusta lähtien Rauvola & Simula on toiminut tiiviissä yhteistyössä TVO:n kanssa. Aluksi yrityksen työnkuvaan kuului maanrakennustyöt traktorilla, mutta pikkuhiljaa työtehtävät laajenivat käsittämään myös rakennustöitä. Koska yhteistyö ydinvoimayhtiön kanssa on ollut alusta lähtien vilkasta, oli vain loogista perustaa yrityksen tilat lähelle TVO:ta.
TVO:lla riittää töitä yritykselle vielä tänäkin päivänä: – TVO on hyvä työnantaja. Sieltä tulee nopeasti ilmoitus, jos jokin on vikana. TVO:n periaatteena on, että ennemmin huolletaan kuin korjataan, Jasu kehuu. Vuosihuoltojen aikaan Rauvola & Simulalta lähetetään TVO:lle työntekijöitä haalaus- ja nosturin kuljetustehtäviin. Kun vuosihuolto ei ole käynnissä, yritys hoitaa yleisiä kunnossapitotehtäviä. TVO työllistää Rauvola & Simultalta ympäri vuoden n. 12 henkilöä ja kesäisin n. 10 kesätyöntekijää.

Tulevaisuuden suuntaviivat selvillä

Tällä hetkellä yritys urakoi pääasiassa Satakunnan alueella, pääkohteinaan Eurajoki ja Rauma. Tuoreen toimitusjohtajan toiveissa olisi laajentaa toimialuetta lähialueille, kuten Poriin. – Teemme hommia etupäässä pääurakoitsijana, mutta lähdemme mielellämme mukaan myös aliurakoitsijaksi! Saneerauskohteita toivoisimme myös lisää, Jasu kertoo. Muutama vuosi sitten Rauvola & Simula rakensi kaksi rivitalokohdetta Eurajoen keskustaan. – Jos hyvä tontti löytyy Eurajoki-Rauma -akselilta, voisi suunnitella myös asuntotuotantoa, Jasu hymyilee.

Isoisän perustama yritys ja sen toiminta on tullut tutuksi Jasulle jo varhain. 16-vuotiaasta lähtien kesätöitä yrityksessä tehnyt Jasu haluaa pitää yllä vuosikymmenten uurastuksella saavutettua hyvää mainetta: – Olemme vanha yritys, joilla on hyvät suhteet kaikkiin. Työnjälkeämme on kehuttu ja meillä on käytössä osaava ja kokenut henkilökunta. Olipa kyseessä minkälainen työ tahansa, otamme sen vastaan!