Karhukortteli_mvr_solid_house_300_CMYK

Laadukasta asumista Porin historiallisella alueella

Loistavalle paikalle kivi-Poriin kohoava Karhukorttelin alue houkuttelee juuri sijaintinsa ja korkealuokkaisten asuntojen ansiosta. Jos on ajoissa liikkeellä, huoneistoihin pääsee vaikuttamaan myös itse.

Vanhan oluttehtaan tontille nouseva Karhukortteli on ehtinyt herättää mielenkiintoa, vaikka rakennustyöt eivät ole edes alkaneet. Purkuvaiheessa oleva rakennusprojekti tulee etenemään asunto-osakeyhtiö kerrallaan siten, että ensimmäinen taloyhtiö valmistuu ensi syksynä. Tulevaisuudessa asuinalue tulee laajenemaan nykyisen Satamaidon tontille. – Asunnoista ollaan oltu jo nyt erittäin kiinnostuneita, vaikka ennakkomarkkinointiakaan ei ole vielä tehty. Yhteydenottoja tulee päivittäin ja olemme ottaneet jo paljon varauksia, kertoo MVR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Rami Viitasaari.

Upea sijainti lumoaa

Karhukortteli sijaitsee Porin keskustassa, hyvien liikenneyhteyksien ja upeiden maisemien äärellä. Asuntojen ikkunasta avautuvat mahtavat näköalat niin jokirantaan ja Kirjurinluodolle kuin kauniille isolle vihersisäpihallekin. Ympärillä olevat 1800-luvun talot ja Raatihuone henkivät vanhaa aikaa ja historiaa. – Kun viime vuoden lopulla kilpailutimme arkkitehtejä, pyysimme visiota koko alueen rakentumisesta. Halusimme painottaa juuri alueen erityisyyttä ja ainutlaatuisuutta, Viitasaari kertoo. Kilpailun voitti yksimielisesti turkulainen Schauman Arkkitehdit, joka onnistui sovittamaan korttelin parhaiten ympäristöönsä. Ratkaisevia tekijöitä olivat erityisesti rakennusten väritys sekä väljyys, harjakatto, tiilen käyttö ja iso viherpiha.

Nyt rakennettavia asunto-osakeyhtiöitä tulee Viitasaaren mukaan vähintään neljä ja asuntojen lukumäärä noussee kahteensataan. Tämän hetkisten laskelmien mukaan ensimmäisessä taloyhtiössä on n. 42 erikokoista ja hyvin varusteltua asuntoa. Lattialämmitys ja viilennys kielivät siitä, että varusteluun on todellakin panostettu. Tulevien asukkaiden toiveita kuunnellaan myös tarkasti ja heitä konsultoidaan henkilökohtaisesti. – Jos on ajoissa liikkeellä, pääsee huoneiston sisätiloihin vaikuttamaan normaalia enemmän, Viitasaari muistuttaa.

Tunnetusti laadukasta rakentamista

MVR-Yhtymän kädenjälkeä voi ihailla ympäri Satakuntaa. Asuntojen ohella yritys on rakentanut ja kunnostanut päiväkoteja, kouluja sekä uimahalleja. Tämän hetken kuumimpana referenssinä mainittakoon Porin naisten- ja lastensairaala, joka on koko organisaation ylpeyden aihe. Lamakaudesta huolimatta MVR-Yhtymä on ollut haluttu tekijä. Viitasaari uumoilee sen johtuvan hyvästä maineesta ja paikallisen hyvinvoinnin edistämisestä: – Teemme asiat kerralla laadukkaasti ja käytämme hyviä, paikallisia toimijoita. Satakunnan alueelta niitä löytyy paljon!