Tuohiaron-Sahaus-ja-Höyläys_solidhouse_300_CMYK

Laadukasta ja joustavaa puunjalostusta

Juha Lahti aloitti tukkisahauksen maakunnassa lähes 30 vuotta sitten. Lähistöllä ei kuitenkaan ollut toimijaa, joka olisi jalostanut puumateriaalia eteenpäin, vaikka kysyntää oli. Lahti päätti vastata asiakkaiden tarpeisiin ja perusti höyläämön. Tänään Tuohiaron sahaus ja höyläys toimittaa valmista puutavaraa ympäri Suomen rakentajille ja remontoijille.

Lahti valmistaa männystä ja kuusesta laadukkaita ulkovuoria, sisäpaneeleja ja lattialautoja. Lehtikuusta hän käyttää terassimateriaalien, paneeleiden ja listojen valmistukseen. – Lehtikuusi on todella kestävä materiaali ja soveltuu erinomaisesti ulkorakentamiseen. Se onkin ollut suosittu materiaali saaristorakentamisessa. Hieman korkeamman hinnan se korvaa laadullaan ja kestävyydellään.

Tuohiaron sahaus ja höyläyksen vahvuus on joustavuus, jolla se palvelee asiakkaitaan myös pienempien ja erikoisten erien valmistuksessa. – Moni suurempi toimija valmistaa massaeriä, mutta me teemme mittatilaustöitä asiakkaiden toiveiden mukaan. Meille voi tulla vaikka yhdellä puupalikalla ja teemme siitä tarkan kopion, Lahti kertoo. Kaikki työt tehdään höyläämössä ja toimitetaan suoraan asiakkaille, ilman välikäsiä.