WP_20160429_12_33_30_Pro

Laajaa osaamista julkisivutöissä

Julkisivu-urakoinnin parissa aktiivisesti toimivasta yrityksestä löytyy
sekä kokemusta että näkemystä.

Vaikka PK Urakointi Oy:n kotipaikka onkin Turku, löytyy suurin osa yrityksen asiakkaista ja työmaista silti pääkaupunkiseudulta. Tänä vuonna 15 vuotta täyttävä yritys on julkisivutöihin erikoistunut maalausliike, jonka laaja osaamisalue kattaa lähestulkoon kaiken rappauksista julkisivun korjauksiin, parvekesaneerauksiin ja ikkunan vaihtoihin. Asiakaskunta koostuu taloyhtiöistä sekä julkisista liikelaitoksista ja toiminnan pääpaino on korjauspuolella.

Rehellinen ja luotettava

Se milloin julkisivusaneeraukseen ryhdytään, riippuu pitkälti isännöitsijätoimistosta ja taloyhtiöstä. Joskus julkisivun elinkaari on yksinkertaisesti tiensä päässä, toisinaan taas lähdetään hakemaan energiansäästöä eristysrappausten, parvekelasitusten ja ikkunoiden uusimisien kautta. – Toivottavinta on toteuttaa kaikki edellä mainitut työt samanaikaisesti. Se on taloyhtiölle nopein ja taloudellisesti järkevin vaihtoehto, mutta myös urakoitsijalle helpoin tapa tehdä, toteaa PK Urakointi Oy:n Jarmo Ojanperä.

Vuosien aikana PK Urakointi Oy on ollut mukana monessa mielenkiintoisessa urakassa. – Haastavimpia ovat olleet etenkin vanhat rakennukset, joihin kuuluu esimerkiksi Fiskarsin kivitalo ja eräs Helsingin keskustan Elefanttikorttelissa sijaitseva kohde, Ojanperä muistelee.

Kentällä PK Urakointi Oy tunnetaan etenkin luotettavuudesta ja laadukkaasta työn jäljestä. – Meidät kun valitsee, ei tule pettymään. Avaimet onnistuneeseen projektiin löytyvät hyvistä työntekijöistä ja työnjohdosta, organisoinnista ja aikataulutuksesta, mutta ennen kaikkea rehellisyydestä, Ojanperä tiivistää.

Kokeneen yrittäjän mietteitä alasta

Ojanperä itse on vaikuttanut alalla jo 30 vuotta ja ollut aktiivisesti mukana myös esimerkiksi Suomen julkisivu-urakoitsijat Ry:n toiminnassa. Vuosien saatossa alalla käytettävät tuotteet ja laitteet ovat parantuneet ja yksinkertaistuneet, mikä on helpottanut työntekoa. Tällä hetkellä suosiotaan on kasvattanut etenkin levyrappaus, jossa kivilevyn avulla saadaan aikaan vahva, mutta kustannuksiltaan edullinen julkisivu.

Yhdessä asiassa Ojanperä näkee kuitenkin vielä parantamisen varaa. – Olen huomannut, että suunnittelijat tekevät usein aivan liian vaativia suunnitelmia eikä taloyhtiöillä ole siinä paljon sananvaltaa. Monesti halutaan esimerkiksi purkaa sellaisiakin 20–30 vuotta vanhoja parvekkeita, joita voisi uusimisen sijaan vielä kunnostaa. Toisinaan suunnittelijat taas eivät välttämättä ole ajan tasalla edes käytettävissä olevista materiaaleista ja tuotteista, Ojanperä harmittelee.