Laatua ja kokonaisvaltaista palvelua

www.rakennusliikemekka.fi

 

Lamavuosina syntyneessä yrityksessä on tehty kovasti töitä toimivan konseptin rakentamiseksi. Nyt uurastus palkitaan tyytyväisinä asiakkaina.

Mauri Itkosella on takanaan pitkä yrittäjätausta aina varaosabisneksestä matkailuun. – Rakennusalalle ajauduin melkein vahingossa, kun matkailuyrityksestä luopumisen jälkeen eräs asiakas houkutteli minut tekemään heille huoneistoremonttia. Samasta taloyhtiöstä tuli heti perään toinenkin asiakas, joten vuonna 1990 päätin sitten perustaa tätä toimintaa varten Rakennusliike Mekka Oy:n, Itkonen kertoo.

Rakennusliike Mekan toimivaksi osoittautunut konsepti on ollut alusta saakka tarjota asiakkailleen hyvää laatua ja kokonaisvaltaista palvelua hyvällä hinnalla. – Saimme heti alussa tasokkaita remontteja tehtäväksemme ja sillä linjalla on pärjätty tähän päivään saakka, Itkonen sanoo.

Kiitosta kokonaisvaltaisuudesta

Avaimet käteen -periaate on havaittu vuosien saatossa toimivaksi konseptiksi. – Nykypäivän kiireiset ihmiset arvostavat omaa aikaansa ja haluavat panostaa omaan työhönsä. Tällaiset asiakkaat pitävät siitä, että heillä on yksi ihminen, jonka kanssa sovitaan mitä tehdään, millä aikataululla ja millaisin kustannuksin, Itkonen sanoo.

Yrittäjän mukaan etenkin pääkaupunkiseudulla asuvat asiakkaat ovat usein hyvin määrätietoisia ja tietävät tarkalleen, mitä haluavat. Luottamus Rakennusliike Mekkaa kohtaan on kuitenkin sen verran korkealla, että moni saattaa lähteä jopa ulkomaille remontin ajaksi ollen varma siitä, että kotona kaikki on valmista heidän palatessaan takaisin.

Suositukset ovat tärkeitä

Tyytyväiset asiakkaat ovat yritykselle paras markkinointikeino. Myös Rakennusliike Mekan uudet asiakkuudet tulevat yleensä suositusten kautta – joku on nähnyt yrityksen työjäljen, todennut sen laadukkaaksi ja kertonut asiasta eteenpäin.

Laatu ei synny kuitenkaan tyhjästä. Jatkuva kouluttautuminen sekä työntekijöiden korkea moraali ja oma laadunvalvonta auttavat Rakennusliike Mekkaa säilyttämään asemansa. – Suositukset toimivat apuna myös omien palkollisten ja alihankkijoiden valinnassa. Uutta työntekijää palkatessani haluan aina päästä näkemään ja kuulemaan, mitä hän on tehnyt jossain aiemmin, Itkonen kertoo.

Vakaa toiminta kaipaa jatkajaa

Kun Itkonen 1990-luvun alussa aloitti yritystoimintansa, koetteli lama kovalla kädellä myös rakennusalaa. – Mekankin suhteen elettiin silloin tiukkoja aikoja eikä seuraavasta projektista ollut aina välttämättä tietoa. Teimme kovasti töitä laadun suhteen ja niin pääsimme eteenpäin. 2000-luvun alkupuolella töitä olikin tarjolla sitten jo niin paljon, ettei kaikkiin pyyntöihin pystytty enää edes vastaamaan, Itkonen muistelee.

Erityisen ylpeä Itkonen on rakennusliikkeensä tekemistä monipuolisista laatoitustöistä sekä erikoisosaamista vaatineista radio- ja editointistudioiden rakentamisesta. Yrittäjä itse täyttää kuluvana vuonna 60 vuotta, mutta toivoo vakaavaraisen ja hyvän maineen saavuttaneen rakennusliikkeen toiminnan jatkuvan vielä pitkään. – Perhepiiristä yritykselle tuskin löytyy jatkajaa. Yksi mahdollisuus olisi löytää jostain sopiva ostaja, jolla olisi kanssani samansuuntaiset näkemykset ja joka haluaisi jatkaa jo valmiin yritystoiminnan pyörittämistä.