Laatua ripeästi

A&P Rakma on Miika Ahosen ja Roni Paanasen vuonna 2012 perustama yritys, jonka toimialaan kuuluu pientalosaneerausta. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi katon maalauksia ja korjauksia, ulkoverhousremontteja ja lisälämmöneristeiden asentamista. Asiakaskunta löytyy laajalta alueelta Varsinais- ja Keski-Suomesta ja pikkuhiljaa toimintaa ollaan siirtämässä myös kohti pääkaupunkiseutua.

Ennen

Ennen

Jälkeen

Jälkeen

Vaikka kevät ja kesä ovatkin remontoinnin selvintä sesonkia, voi monia töitä tehdä huoletta myös talvella. Ahosen mukaan kattoremontin aloittamista ei tule lykätä siihen, että katto vuotaa. Kun asian hoitaa kuntoon hyvissä ajoin, säästyy turhilta kustannuksilta. Katon ulkonäkö kertoo paljon sen kunnosta. Piipun juuret paljastavat usein ensimmäisenä kattoremontin tarpeen. Varminta kuitenkin on, kun antaa asiantuntijan tarkastaa tilanteen. Helpoiten se luonnistuu pyytämällä yritykseltä ilmaisen tarjouspyynnön, jolloin ammattilaiset tulevat myös paikan päälle kartoittamaan remontin tarvetta.

Kattomateriaaleista pelti on nykyään suosituin. Sen sijaan Ahonen on huomannut, että katon väri kiinnostaa asiakkaita yllättävän vähän ja siksi se määräytyy usein myyjän mukaan. Tummanruskea ja muut perinteiset sävyt menevät kaupaksi parhaiten. Julkisivupuolella väriskaala on sen sijaan huomattavasti laajempi.

Ahonen tietää, että kilpailu rakennusalalla on kovaa. – Tällaisina aikoina se tarkoittaa usein hintojen polkemista, hän sanoo. Oma yritys erottuu tarjoamalla laadukasta jälkeä nopeasti. Toiminta on myös vahvasti yrittäjävetoista, sillä Ahonen ja Paananen ovat valmiita kapuamaan katolle myös itse. Asiakkaan etuja palvelee myös se, että kaikki työntekijät ovat töissä tuntipalkalla urakkakorvausten sijaan. Myös sillä varmistetaan laadukas työjälki.