Laatua sisustukseen

Italialainen design tunnetaan laadustaan ja tyylikkyydestään. Virve Värjy-Krook tarjoaa innovatiivisia italialaisia kalusteratkaisuja 20 vuoden kokemuksen pohjalta.

Sisustussuunnittelua ja laadukkaita kalusteita tarjoava Aria Nova tuo suomalaiseen sisustusmaailmaan tuulahduksen Italiasta, muotoilun ja designin Mekasta. – Olen opiskellut sisustusarkkitehdiksi Roomassa ja tehnyt sen jälkeen parikymmentä vuotta suunnittelutyötä Suomessa sekä yksityisille että yrityksille. Suunnittelujäljessäni yhdistyvät siksi skandinaavisuus ja italialaiset vivahteet, Virve Värjy-Krookkertoo.

Suomeen palattuaan Värjy-Krook koki, ettei hän löytänyt kohteisiinsa riittävän monipuolista valikoimaa kalusteita, värejä ja materiaaleja. – Tunsin italialaisia valmistajia ja tuotebrändejä, joten otin heihin yhteyttä ja aloitin yhteistyön kalusteiden maahantuonnissa. Tänä päivänä Aria Nova tuo maahan muun muassa italialaisia vaatekaappeja, tv-kalusteita, kirjahyllyjä, senkkejä, ruokapöytiä ja tuoleja.

Designin ykkösmaa arvostaa kauneutta ja satsaa tuotekehitykseen

Maailmalla Italia tunnetaan designin ykkösmaana, josta myös suurin osa kalusteuutuuksista tulee. – Italialaiset kalusteet ovat laatuotteita, joissa kaikki on mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten. Laatu näkyy viimeistellyissä pinnoissa, harmonisissa mittasuhteissa ja sopusoinnussa tuotteen eri osien välillä, Värjy-Krook kertoo.

Italialaisten menestymiseen designin parissa vaikuttavat Värjy-Krookin mukaan monet seikat. – Maalla on pitkä historia designin ja muotoilun saralla, kalusteiden ohella myös italialainen vaatemuoti ja silmälasit ovat maailmankuuluja. Italialaisilta löytyy vahvaa visuaalista kykyä nähdä ja toteuttaa asioita, ja he arvostavat kauneutta, mikä puolestaan kumpuaa niin maan historiasta, luonnosta kuin rakennuskulttuuristakin, hän pohtii. – 60 miljoonan asukkaan Italia on iso maa, joka sijaitsee lähellä eurooppalaisia markkinoita. Siksi siellä voidaan satsata myös tuotekehitykseen aivan eri tavalla kuin esimerkiksi meillä Suomessa.

Ei vain varakkaimpia varten

Ikea-kansanakin tunnetut suomalaiset ovat ottaneet italialaisen designin ilolla vastaan. – Ihmiset arvostavat yhä enemmän laadukasta sisustusta ja kalusteita. Elämäntyyli on muuttunut kiireiseksi, jolloin kodista halutaan nauttia laadukkaiden, kestävien ja kauniiden kalusteiden ja pintojen avulla, Värjy-Krook kertoo.

Monille sisustaminen on kuitenkin rahakysymys, ja italialainen design saatetaan mieltää meillä vielä varsin kalliiksi investoinniksi. – Usein ajatellaan, että vain varakkaimmat pystyvät hankkimaan italialaisia design-kalusteita, mutta näin asia ei todellakaan ole. Italialaiset valmistajat panostavat hyvännäköisiin mainoskuviin, jotka ehkä synnyttävät mielikuvan kalliista tuotteista. Toki paljon riippuu myös kalusteissa käytetyistä materiaaleista, mutta varsin usein asiakkaani ovat yllättyneet huomatessaan tuotteiden olevan edullisempia kuin he aiemmin kuvittelivat, Värjy-Krook kertoo.