Lopen Rakennuspuu Oy käyttää tuotteisiinsa parasta mahdollista materiaalia, kotimaisen männyn erikoistyveä.

Laatua suomalaisesta männystä

Puu on ekologinen luonnonmateriaali, jota Suomesta löytyy paljon omasta takaa. Puut ovat laadultaan ja ominaisuuksiltaan erilaisia, ja jokaiseen puusta valmistettuun huonekaluun tai lattialaudoitukseen valitaan juuri siihen ominaisuuksiltaan sopiva puun osa. Lopella ® -tuotemerkistään tunnettu sahalaitos Lopen Rakennuspuu Oy käyttää tuotteisiinsa parasta mahdollista materiaalia, kotimaisen männyn erikoistyveä. − Männyn tyvi on kestävää, hitaasti kasvanutta ja tiivistä, opastaa Lopen Rakennuspuu Oy:n toimitusjohtaja Tommi Kurki.

− Puu on hengittävä materiaali, joka imee ja luovuttaa kosteutta, ja tämä on otettava huomioon puun käsittelyssä, Kurki jatkaa. Säilyäkseen laadukkaana puu vaatii stabiilit olosuhteet. Kurki toivoisi ihmisten välttävän sisätiloihin asennettavien puutuotteiden säilytystä ulkona: − Säilytämme materiaalin ja asennusvalmiit tuotteemme tilassa, jonka kosteusprosentti on alle 55. Sitä, miten asiakas kohtelee tuotetta jatkossa, emme voi tietää.

Lopen Rakennuspuu Oy:llä on pitkät perinteet kotimaisen puun käsittelyssä. Jo 1940-luvulla Lopella toimintansa aloittanut yritys on perheyritys kolmannessa sukupolvessa. Yrityksen kokeneessa käsittelyssä männystä valmistuu korkealaatuisia ja lähes oksattomia tuotteita: katto- ja seinäpaneeleja, lattioita, listoja sekä puusepänaihioita.