Rakennus_pori_Ekovilla_solid_house_magazine_300_CMYK

Lämmin ja vihreä ratkaisu

Ekovillan puukuitu on tunnettu ja suosittu eriste rakennusalalla; sen saumattomuus varmistaa tiiviin ja kestävän eristeen, joka tuo ekologista lämpöä. Rakennuspori Eristyspalvelut puhaltaa ja myy Ekovillan puukuitueristettä Satakunnan alueella. Kyseessä on paperista valmistettu kierrätysmateriaali, johon on lisätty hometta ja palamista estäviä mineraaleja. Ekovilla on siis vihreä valinta, joka säästää 20–30 prosentin edestä kilowatteja lämmityskustannuksissa. – Sähkön hinta tuskin laskee tulevaisuudessa ja lisäeriste maksaa itsensä takaisin 3–4 vuodessa, yrittäjä Harri Laine kertoo.

Ekovilla on solminut sopimuksia lähes kaikkien talotehtaiden kanssa, mikä pitää Laineen kiireisenä, mutta erityisesti lisäeristyksien kysyntä on kasvanut viime aikoina. – Talot, jotka rakennettiin 20–30 vuotta sitten sisältävät vain 20 senttiä villaa, kun taas nykyisten määräyksien mukaan sitä tulisi puhaltaa noin 45 senttiä. Villan lisääminen on todella nopea tapa nostaa huoneiston lämpötilaa, sillä materiaalin toimitus aika kestää reilun viikon ja itse työ vain tunnin tai pari. Seuraavana aamuna huomaa jo lämpötilan selkeästi nousseen.

Rakennuspori Eristyspalvelu voi lisätä lämpöä ympäri vuoden tarjoten ilmaisen käynnin ja arvion kohteesta. Moni yllättyy lisäeristyksen asiakasystävällisestä hinnasta, sillä puhallus keskikokoiseen omakotitaloon maksaa noin tuhat euroa, josta saa 60 % kotitalousvähennyksen. – Olemme saaneet pelkkää positiivista palautetta asiakkailtamme. Eriste on
edullinen, huoltovapaa ja lisää
asumismukavuutta huomattavasti.