maxi pinnoite

Lattiat kuntoon oikeilla ratkaisuilla

Lattian toimivuuteen ja ilmeeseen voi vaikuttaa monin tavoin. Markkinoilla tarjolla olevat tuotteet ja tekniikat kehittyvät myös jatkuvasti asuinmukavuuden parantamiseksi.

Yrittäjä Jarkko Jokisen luotsaamassa Maxipinnoite Oy:ssä tunnetaan lattiat sekä niiden erilaiset rakenteet ja pinnoitusratkaisut. Weberin sopimusurakoitsijana toimivan yrityksen palvelukattaus on laaja pitäen sisällään niin perustasoitukset sementtipohjaisilla tuotteilla, lattialämmitysjärjestelmät kuin teollisuuden lattioiden korjauksetkin.

Lattialämmitys lisää asuinmukavuutta

Uponorin kanssa yhteistyössä toteutettavat vesikiertoiset lattialämmitysjärjestelmät ovat nousseet merkittäväksi osaksi Maxipinnoitteen toimintaa. Lattiaan asennetaan aluksi askeläänieristestyroksi, johon integroitu ohut alumiinilevy takaa lattian erinomaisen tasalämpöisyyden ja nopean reagoinnin asuinhuoneiden lämpötilanvaihteluihin. Sen jälkeen lisätään sementtipohjainen pumpputasoite, joka on puhtaista raaka-aineista valmistettu M1 ja Emicode EC1 luokiteltu tasoite. Weber Comfort lämpölattia on markkinoiden ainoa tyyppihyväksytty lattiaratkaisu. Kokonaisuuden viimeinen rakennusosa on vapaasti valittava pinnoite. Erityistä kyseisessä järjestelemässä on, että se sallii kovien pinnoitteiden, kuten laattojen, käytön myös kerrostaloasunnoissa.
Lattialämmitysjärjestelmän asentaminen ei koske pelkästään uudiskohteita, vaan se on usein kohtuullisen helppo toteuttaa myös jo olemassa oleviin taloihin saneerausten yhteydessä.

Uutta ilmettä design-pinnoitteella

Maxipinnoite on myös ensimmäinen suomalainen yritys, joka on ollut mukana kehittämässä ja kokeilemassa Weberin uutta design-pinnoitteeksi kutsuttua tuotetta. Kyseessä on sementtipohjainen pinnoite, jolla voidaan toteuttaa suuria yhtenäisiä lattiapintoja niin omakotitaloihin kuin julkisiinkin tiloihin. Koska tasoite itsessään on kova, kestää se myös hyvin kulutusta. Struktuuriltaan pinnoite eroaa maalatusta lattiasta monin tavoin, sillä tasoitteen pinta on silkinhimmeä ja mattapintainen, mutta myös pehmeän tuntuinen jalalle. Pinnoite on läpivärjätty ja sävyjen kirjo kattaa valkoisen, lukuisat harmaat, sekä useita erikoissävyjä. – Sisustukseensa jotain uutta ja erityistä kaipaavan kannattaa ehdottomasti tutustua design-pinnoitteeseen, Jokinen vinkkaa.