goodlight_solid_house_300_CMYK

Led on monikäyttöinen, edullinen ja pitkäikäinen valaistusratkaisu

Goodlight Oy on monipuolinen valotalo, joka tekee valomainoksia ja valaistusratkaisuja yhden luukun periaatteella. Kaiken keskiössä on led.

Goodlightissa uskotaan lediin. – Se on valaistusratkaisuissa tätä päivää, sillä se on monikäyttöinen, edullinen, pitkäikäinen ja mahdollistaa alhaiset huoltokustannukset, toimitusjohtaja Juha Hakkari kertoo.

Hakkari tietää mistä puhuu, sillä Goodlightilla on monipuolinen kokemus liike- ja myymälätilojen valaistusratkaisuista. – Aloitimme valomainoksista, jonka jälkeen toiminta laajentui ikkunateippauksiin ja valaistuksen sisätilasuunnitteluun. Teemme valaistussuunnittelua myös taloyhtiöille ja valaistuja opasteita ympäri Suomen. Valomainosten huollot ovat myös osa palvelukonseptiamme.

Valomainokset kannattaa päivittää

Valomainoksetkin ovat Hakkarin mukaan muuttuneet ledin myötä. – Tänä päivänä voidaan tehdä ohuempia ja eri muotoisia valomainoksia. Teemme ledeillä myös sisä- ja seinämainoksia sekä pyloneja. Uusinta uutta ovat kankaasta tehdyt valomainokset. Tämä ratkaisu lisää mainoksen käytettävyyttä, sillä rungon sisällä oleva kangas on helppo vaihtaa esimerkiksi kausimainontaa varten. Kangasmainosten käyttö onkin selvästi lisääntymässä.

Hakkarin mielestä vanhat valomainokset kannattaa päivittää tähän päivään vaihtamalla niihin ledit, sillä näin voidaan pienentää energiankulutusta jopa 80 %.

Parempi valaistus taloyhtiöön

Goodlight tekee myös taloyhtiöille pihaopasteita, valaistuja liikennemerkkejä sekä rappukäytävien ja yleisten tilojen valaistuksia. – Kun taloyhtiön valaistus vaihdetaan ledeihin, säästetään energiaa ja pienennetään huoltokustannuksia. Huoltokustannuksissa vaihto maksaa itsensä 3-5 vuodessa takaisin. Ledihän ei käytännössä sammu, mutta kun sen valotehosta häviää 30 %, katsotaan että se on elinkaarensa päässä.

Kun taloyhtiön valaistus vaihdetaan led-valaistukseen, Goodlight käy ensin kartoittamassa tilan, jonka perusteella led-valaistukselle annetaan kiinteä hinta. – Vanhojen hehku- tai loistelamppujen vaihto ledeihin on helppo toimenpide. Tarjoamme taloyhtiöille myös huoltotoimenpiteet kiinteään hintaan.

Hakkari muistuttaa, että pihavalaistuskin kannattaa päivittää ledeihin. – Perinteisessä pihavalaistuksessa 2-3 lamppua on yleensä aina pimeänä. Toimiva pihavalaistus lisää asukkaiden viihtyvyyttä ja turvallisuutta sekä kiinteistön arvoa.

Kasvojenkohotus piristää myyntiä

Goodlight on tehnyt paljon myös liike- ja myymälätilojen valaistussuunnittelua sekä kasvojenkohotuksia. – Teemme niitä pääsääntöisesti ketjuille, jotka haluavat, että heidän liiketilansa näyttävät yhtenäisiltä esim. vanhoissa kiinteistöissä. Tähän panostetaan nykyisin yhä enemmän, mikä on mielestäni hyvä asia. Mielestäni liiketilan valaistuksen uudistaminen kannattaa, sillä kun liike- tai myymälätila saa täysin uuden ilmeen, se yleensä piristää myös myyntiä.