Lehtikuusen uusi tuleminen

Vaikka moni asia puutuotteiden valmistuksessa on pysynyt muuttumattomana, trendimuutokset ovat alalla olleet selkeät. Muutama vuosi sitten kuluttajat kyselivät tervalepän ja pyökin perään, nyt trendien aallonharjalla jalopuista ovat tammi ja saarni. Aivan kuten kaikessa sisustuksessa, myös puulajeissa suositaan tällä hetkellä vaaleita lajeja. Eksoottisemmista puulajeista kiinnostuneet voivat löytää suosikkinsa myös esimerkiksi eukalyptuksen, azoben tai anigren joukosta.

Aikoinaan huonosta maineesta kärsinyt lehtikuusi on nousemassa varteenotettavaksi kilpailijaksi muiden puulajien joukossa. Ekologinen ja kestävä lehtikuusi on parhaimmillaan ulkorakentamisessa, sillä se ei vaadi lainkaan pintakäsittelyä. − Meillä lehtikuusi on uusi tuoteryhmä ja aiomme tulevaisuudessa kasvattaa sen massamääriä. Noin 90 % lehtikuusituotteistamme menee saaristoon, kertovat yrittäjät Markku ja Janne Heikka Tecdoma Oy:stä. Heidän taidonnäytettään lehtikuusen käsittelystä voi käydä ihailemassa Suomenlinnan museosukellusveneessä, jonka kansien kävelysillat ovat kyseisestä lajista. − Lehtikuusen laatu on parantunut. Sen laatuun voi käydä tutustumassa täällä meillä paikan päällä, yrittäjät lupaavat.

Tecdoma Oy on räätälöityä palvelua tarjoava höyläämö, joka on tunnettu laadusta, joustavuudesta ja toimitusvarmuudesta. Pitkät perinteet omaava perheyritys on parhaillaan käymässä läpi sukupolvenvaihdosta: − Ala on melko ukkoutunut, joten nuorempia höyläreitä tarvitaan, Markku Heikka nauraa.