teijotalot

Liian hyvä ollakseen totta?

Miltä kuulostaisi ajatus, että toiveidesi mukainen koti valmistuisi talotehtaassa, kuljettaisiin täysin valmiina pihallesi ja muuttaa voisit jo samana päivänä? Uskomattomalta kenties, mutta näin Teijo-Talot Oy toimii.

Teijo-Talojen tarina sai alkunsa, kun yrityksen perustaja Lasse Ojanen alkoi pohtia, miksei rakennusmies voisi tehdä töitään myös sisätiloissa, sääoloilta suojassa. Vuodesta 2000 lähtien Ojasen kehittämän nostomenetelmän avulla Teijo-Talot on valmistanut tehdashallissa lukuisia täysin valmiita rakennuksia. Tällä hetkellä Teijo-Taloilla on viisi tehdasta ympäri Suomen, pohjoisin niistä Sodankylässä.

Ei pelkästään omakotitaloja

Teijo-Talot tuli markkinoille pienien omakotitalojen toimittajana ja vielä nykyäänkin suosituin malli on noin 80m² Käpy-talo. Jokainen valmistettava rakennus voidaan kuitenkin räätälöidä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaiseksi. Omakotitalo valmistuu tehtaalla noin 9-12 viikon aikana perustuksista piippuun saakka. Nopeus perustuu siihen, että samanaikaisesti voidaan tehdä useita eri työvaiheita. Sisätiloja myöten valmis koti pakataan rekkoihin ja kuljetetaan asiakkaan tontille, jossa valmiina tarvii olla ainoastaan sorapatja. Heti muuttovalmis talo näyttää aivan samalta kuin paikanpäällä rakennettu.
Sittemmin omakotitalorakentamisen rinnalle on noussut julkiseen puoleen erikoistunut Teijo-Rent Oy, joka toimittaa erilaisia tilaratkaisuja kunnille ja yrityksille. Tarjontaan kuuluvat esimerkiksi koulut ja päiväkodit. – Aivan hiljattain toimitimme myös Viking Linen rekkaselvitysterminaalin Turun satamaan, liiketoimintajohtaja Mari Ojanen kertoo.

”Rakentaminen kaipaa uudenlaista ajattelua”

Valmis Teijo-talo on helposti mukautuva ja siirrettävä. Tilatarpeiden muuttuessa omakotitalo voidaan vaihtaa uuteen, apua kaipaava vanhus puolestaan voi siirtää tutun ja turvallisen kotinsa lähemmäs palveluita. Siirrettävyyden myötä myös rakennuksen arvo säilyy, sillä se ei ole enää sidottu sijaintiinsa.

Ainutlaatuinen konsepti on tavoittanut uusia asiakaskuntia, kuten suurista omakotitaloista pienempiin siirtyviä senioreita. – Toiveena on, että meidän kauttamme kuka tahansa voisi hankkia unelmiensa talon, kiteyttää tila- ja sisutussuunnistelusta vastaava Heidi Karlsson.
Katso lisätiedot s. 113