_L3A8227_MUOKATTU

Liikunnan iloa oikeilla välineillä

PUUHA_190x57

www.puuha.com

 

Houkuttelevat liikuntavälineet innostavat lapset jälleen ulkoleikkien pariin. Toimivalla pihalla viihtyvät myös aikuiset.

Kännykät, padit ja tietokoneet ovat vallanneet yhä isomman osan myös lasten ja nuorten ajankäytöstä, jolloin liikunnalliset ulkoleikit jäävät koko ajan vähemmälle. Turkulainen Puuha Group Oy pyrkii osaltaan aktivoimaan lapsia jälleen liikunnan pariin valmistamalla monipuolisia ja innostavia leikki- ja ulkoliikuntavälineitä sekä taloyhtiöiden pihoille että kuntien ja kaupunkien ulkoliikuntapaikoille. – Leikkivälineet ovat lasten urheiluvälineitä. Kun ulkoliikuntapaikka on siisti ja tuotteet ja laitteet hyvät, innostaa se leikkimään ja liikkumaan, uskoo Puuha Group Oy:n toimitusjohtaja Marko Mäkelä.

Pienellä satsauksella lasten liikkumiseen ja yhdessäoloon vanhempien kanssa voi olla suuret vaikutukset myös kansanterveyteen ja -talouteen – kun ylipaino ja sen aiheuttamat sairaudet saadaan kuriin, säästää se tulevaisuudessa myös yhteiskunnan varoja.

Rahoituksella alkuun

Mäkelän mukaan etenkin pienet kunnat osaavat ottaa liikunnallisuuden jo varsin hyvin huomioon ulkoalueidensa suunnittelussa. Kehityksen suunta on Suomessa positiivinen, ja investoinnin jarruksi muodostuukin usein enää raha. – Puuha Group Oy on halunnut madaltaa laitteiden hankintakynnystä tarjoamalla asiakkaille myös rahoituksen ja leasing-vaihtoehdon, Mäkelä kertoo.

Vaikka alkuinvestointi tuntuisikin kalliilta, on Puuha Group Oy:n tuotteiden kohdalla syytä muistaa niiden huoltovapaus ja pitkät elinkaaret, mikä madaltaa kokonaiskustannusta merkittävästi.  – Käytämme valmistuksessa korkealaatuisia materiaaleja ja kaikilla tuotteillamme on TÜV-sertifikaatit. Voimme tarjota yhden hintalapun alla tuotteet paikalle asennettuna tai vaikka koko pihan suunnittelua, nurmikoita ja kivetyksiä myöten. Myös se helpottaa ulkoalueisiin satsaamista, Mäkelä uskoo.

Viihtyisyyttä ja tekemistä myös aikuisille

Hienoonkin ulkoleikkipaikkaan satsatut varat menevät hukkaan mikäli sillä ei ole käyttöä. Mäkelä toivookin, että etenkin kuntien ja kaupunkien liikuntapaikkoja ja puistoja suunniteltaessa kuunneltaisiin myös käyttäjiä lapsista vanhempiin ja tehtäisiin päätöksiä heidän toiveensa huomioiden. – Verorahat on sijoitettu hyvin vain silloin, jos ulkoleikkipaikka tulee käyttöön, ihmiset voivat paremmin ja terveys kohenee, hän tiivistää.

Lasten ohella ulkoalueiden suunnittelussa tulee ottaa huomioon myös aikuisten tarpeet. – On tärkeää että vanhemmatkin viihtyvät pihalla lasten leikkiessä. Ulkoalueella voisi siis olla heille jotain muutakin kuin pelkkä penkki, Mäkelä sanoo. Esimerkiksi erilaiset Street Workout -telineet innostavat yhtä lailla aikuisiakin kokeilemaan lihasvoimiaan, eivätkä ole hankintakustannuksiltaan mahdottomia edes taloyhtiöille. – Viihtyisä, yhdessä ulkoiluun ja liikkumiseen kannustava piha-alue toimii myös taloyhtiön käyntikorttina. Parhaimmillaan laadukas piha voi nostaa jopa asunto-osakkeen arvoa, Mäkelä muistuttaa.

Monipuolinen Puuha-Group Oy

Puuha Group Oy valmistaa monipuolisia lasten leikki- ja ulkoliikuntavälineitä sekä pihakalusteita ja tarjoaa palveluitaan avaimet käteen-periaatteella kunnille, kouluille, päiväkodeille ja taloyhtiöille. Tänä vuonna yritys on tulossa vahvasti mukaan myös kulutusmarkkinoille.

Laaja-alainen tuoterepertuaari jakautuu kolmeen pääkategoriaan: Puuha Play pitää sisällään leikkivälineet ja ulkokalusteet, Puuha Sport urheiluun tarkoitetut liikuntavälineet ja Puuha Home kotipihojen tarvikkeet ja leikkivälineet, sekä hiljattain lanseeratun kuusiosaisen kalustesarjan, jonka jakelusta vastaa Masku.

Tuuri_muumpuistoErityisen tunnettu Puuha Group Oy on kuitenkin laadukkaista Muumi-tuotteistaan, jotka säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen ja houkuttelevat etenkin perheen pienimmät mukaan iloisiin ulkoleikkeihin. Muumien avulla Puuha Group Oy erottuu edukseen myös kansainvälisillä markkinoilla, josta tulee suuri osa yrityksen liikevaihdosta.

 

Kaaron-koulun-monitoimiarenaTulevaisuudessa Puuha Group Oy haluaa kehittää yhteistyötään suunnittelijoiden, arkkitehtien ja viherrakentajien kanssa. – Haluamme luoda vuorovaikutusta ja kumppanuuksia, joiden avulla helpotamme toistemme työtä ja pääsemme yhdessä haluttuun maaliin, Mäkelä tiivistää.

Tutustu laajaan tuotevalikoimaan
  • Liikuntapaikkavälineet
  • Leikkikenttävälineet
  • Puistokalusteet
  • Piha-ja ympäristötuotteet

www.puuha.com