jussit

Linjasaneeraus: täysremontti vai sukitus?

Turussa korjausrakentaminen on vallannut rakennusalan markkinoita viimeisten vuosien aikana ja kukoistaa vanhenevien rakennusten myötä. Suuri saneeraustarve on houkutellut uusia tekijöitä ja yhä useampi uudisrakentamisen yritys on laajentanut toimintaansa korjausrakentamisen alalle. Rakennustoimisto Jussit Oy on myös siirtynyt laajempaan palvelurepertuaariin aikaisemmasta liikerakentamisesta ja teollisuuden rakentamisesta. Jussi Aalto-Setälä perusti yrityksen yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa vuonna 1992 ja tarjoaa nykyään myös monipuolista saneerauspalvelua asunto-osakeyhtiöille ja julkiselle sektorille.

jussit2Linjasaneeraus on yleensä työläs prosessi asunto-osakeyhtiön asukkaille. Se vaatii sopeutumista niin asukkaiden kuin rakentajien puolesta, jotta työt onnistuisivat mahdollisimman sujuvasti. Aalto-Setälän mukaan putkien sukitus ja pinnoittaminen on hyvä vaihtoehto täysremontille, mikäli putkisto sen sallii. Sukitus on kuuluisa toimenpide sen nopeuden takia. Se on asukasystävällinen ja kustannustehokas tapa hoitaa linjasaneeraus. Toisaalta täysremontin jäljiltä koko kiinteistön vesijärjestelmä ja tekniikka edustavat uusinta uuttaa, kun taas sukituksen yhteydessä vanhoja järjestelmiä ei uusita.

Rakennustoimisto Jussit yrittää toteuttaa linjasaneerausprojektit mahdollisimman asukasystävällisellä tavalla. Vanhempia asukkaita voidaan auttaa väliaikaisen asumisratkaisun löytämisessä, tavaroiden pakkaamisessa ja itse muutossa. Takaisin muutettaessa asukkaita odottaa uusi raikas ja siivottu koti. Toinen erittäin tärkeä asia näin suurien saneerauksien yhteydessä on pitävä aikataulu.
– Kyseessä on ihmisten koti ja meidän on kunnioitettava sitä. Siksi pysymme aina aikataulussa ja hoidamme asiat niin hyvin, että asukkaiden on mukava palata hienosti laitettuun kotiin.