Geoputki_solid_house_300_CMYK

Linjasaneerausta ei pidä pelätä

Maalämpöratkaisuihin ja linjasaneerauksiin erikoistuneen Geoputki Oy:n toimitusjohtaja Pekka Joki tietää monen pelkäävän linjasaneerausta – aivan turhaan. Vaikka putkityöt estävätkin usein huoneistossa asumisen, remontin jälkeen asukas on lähes poikkeuksetta tyytyväinen lopputulokseen. Linjasaneerauksen myötä asumismukavuus paranee ja huoltokustannukset tulevaisuudessa vähenevät. Samalla uusitaan yleensä myös sähköt ja yleiset tilat, mikä luonnollisesti vaikuttaa myös asunnon hintaan. – Jos asuntoa on aikeissa myydä, linjasaneerauksella saadaan nostettua myyntihintaa ja kaupat solmitaan varmasti nopeammin, Joki vinkkaa.

Linjasaneeraus on myös asukkaalle oiva paikka heittää ilmaan omia ideoita. Asukas pystyy vaikuttamaan esimerkiksi lavuaarin ja suihkun paikkaan tai vaikkapa laattojen valintaan. Linjasaneerauksen yhteydessä onnistuu tarvittaessa myös asunnon peruskorjaus. – Toivomukset otetaan ilman muuta huomioon ja ne toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Palvelualallahan tässä ollaan, naurahtaa Joki. Vaikka asunnossa tapahtuva remontti saattaa kiinnostaa asukasta, turvallisuussyistä johtuen asuntoihin on urakan ajaksi lähes poikkeuksetta pääsy kielletty. – Uusi laki määrää, että työmaa-alueelle ei saa mennä ilman määrättyjä lupia, Joki kertoo.

Onnistuneeseen lopputulokseen päästään urakoitsijan, asukkaan ja rakennuttajan toimivalla yhteistyöllä. Kun päätös projektista on tehty, ei kannata enää alkaa pistää kapuloita rattaisiin. – Yhteistyöllä linjasaneerauskin hoituu paremmin, Joki muistuttaa.