Esteetön-KPH-vaaka-jälkeen

Lisää esteettömiä koteja

Rustholli on Etelä-Suomen alueella toimiva franchisingketju, joka tekee asiakkailleen kodin sisäpuolisia remontteja avaimet käteen periaatteella. – 40 % toiminnastamme muodostuu keittiöremonteista, 40 % kylpyhuoneremonteista ja loput muista sisäpintojen remonteista, Rustholli Remontit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sassali kertoo. Kokeneet ja pitkäaikaiset työntekijät sekä laadukas jälki ovat taanneet sen, että asiakkaat suosittelevat yritystä mielellään myös eteenpäin.

DSC00440Vuonna 2010 Rustholli lanseerasi esteetön koti -konseptin fysioterapeuttia apunaan käyttäen. – Väestö ikääntyy ja laitosasumisen kustannukset ovat kovat. Mitä pidempään vanhus voi asua omassa kodissaan, sitä enemmän se tuo säästöä sekä hänelle että yhteiskunnalle, Sassali toteaa. Asunnon sisäpuoli pystytään remontin yhteydessä tekemään esteettömäksi poistamalla kynnykset, suurentamalla oviaukkoja ja vaihtamalla perinteiset ovet liukuoviin. Kylpyhuoneisiin asennetaan yleensä suihkuistuin ja tukikahvat, keittiössä puolestaan astianpesukonetta voidaan nostaa korkeammalle tai alakaappeja vähentää, jotta pyörätuolillakin liikkuva pääsee lähemmäs tasoa. Myös sähköllä toimivat yläkaapit ovat fiksu vaihoehto.

 

Konseptista huolimatta ns. normaaleja remontteja tehdään yhä edelleen eniten, eikä esteettömiä koteja valmistu Sassalin mukaan tarpeeksi. – Esteettömien remonttien määrä ei lähde kasvamaan jollei valtio tue niitä jotenkin. Esimerkiksi kotitalousvähennys voitaisiin muuttaa koskemaan vain esteettömiä remontteja, hän pohtii.