DSC03985_MUOKATTU

Loft-tehdas saa pian ensimmäiset asukkaansa

JATKE_190x57

www.jatke.fi

 

Jatke Oy:n merkittävin hanke on edennyt jo yli puolenvälin, ja kiinnostus Loft-tehtaan asuntoja kohtaan on ollut kova.

Jatke Oy:n näkymät ovat varsin positiiviset, ja eri vaiheissa olevia hankkeita on käynnissä paljon. – Laaja yhteistyöverkosto ja asiakaspiiri ovat taanneet sen, että pystymme palvelemaan niin asuntomarkkinoilla toimivia sijoittajia, yksityisasiakkaita kuin julkisia hankkeitakin. Myös hankekehityskohteet ovat olleet meille iso asia. Emme ole olleet pelkästään kilpailutyön varassa, vaan päässeet myös itse vaikuttamaan rakentamisaikoihin, kustannuksiin sekä tuotteen laatuun ja rakenneratkaisuihin, pohtii Varsinais-Suomen aluejohtaja Jukka Aaltonen.

Ideat uusiin projekteihin tulevat Aaltosen mukaan hyvistä kontakteista eri sidosryhmiin. – Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden tarpeita ja pohdimme, onko niissä ideaa kokonaiseksi hankkeeksi saakka, hän kertoo. Tällä hetkellä yrityksellä on käynnissä muun muassa yli kymmenen eri taloyhtiöille toteutettavaa julkisivuhanketta sekä useita kiinteistökehitys- ja kaavoitusprojekteja Turussa.

wall-1471283_MUOKATTU

Loft-tehdas etenee

Jatke Oy:n suurin työmaa Varsinais-Suomen alueella on kuitenkin paljon kiinnostusta herättänyt Loft-tehdas, jonka ensimmäinen puolisko valmistui heinäkuun lopussa. Toinen vaihe, eli kaksi muuta yhtiötä ovat nekin valmiit ensi vuoden maaliskuussa.

Aaltosen mukaan matka historiallisen kohteen parissa on ollut mielenkiintoinen. – Teemme uutta kerrostalorakentamista perinteisellä tekniikalla vanhan vaipan sisälle, mikä sinänsä ei ole mitenkään erikoista. Aikataulujen kanssa on oltu kuitenkin tiukoilla urakan ensimmäisessä vaiheessa, johtuen aivan projektin alussa vastaan tulleista paalutukseen liittyvistä yllätyksistä. Nyt kaikki on kuitenkin kunnossa tuplapaalutuksen ansiosta, aluejohtaja kertoo.

Aurajoen rannalla sijaitseva Loft-tehdas on monille merkityksellinen historiansa vuoksi. – Kohde herättää tunteita, sillä monen perheen ja suvun työpaikat ovat olleet siellä. Olemme pyrkineet kaikin tavoin säilyttämään rakennuksen historian, ja yhtiön alueelle tullaankin sijoittamaan myös muistoja kiinteistön vanhasta elämästä, Aaltonen kertoo. Trendikkyydestäkään ei silti ole tingitty, vaan suunnittelijat ovat tehneet hienoa työtä ja luoneet toimivan kontrastin yhdistämällä vanhaa tiili- ja betonipintaa uusiin ja mielenkiintoisiin materiaaleihin.

Erilaisuus ja yksilölliset asunnot kiinnostavat

Valmiista Loft-tehtaasta ei löydy kahta täysin samanlaista asuntoa, vaan kaikki ovat kokonaisuuksina yksilöllisiä. – Hanke on elänyt melko paljon vielä rakennusvaiheen aikanakin. Tulevilta asukkailta on tullut omia ajatuksia, joita olemme toteuttaneet. Esimerkiksi seinän paikkoja on saatettu muuttaa tai keittiöihin satsattu lisää, aluejohtaja kertoo.

Poikkeuksellinen kohde on herättänyt paljon kiinnostusta ja yhteydenottoja asuntojen tiimoilta tulee Aaltosen mukaan päivittäin. Myynti on sujunut niin hyvin, että vapaat asunnot alkavat olla pian kortilla. – Ihmiset ovat ehkä ajatelleet, ettei mitään kiirettä ole, sillä kohteeseen tulee yhteensä 165 asuntoa. Nyt tilanne alkaa kuitenkin olla se, ettei tiettyjä asuntotyyppejä tai näkymiä ole enää vapaana, Aaltonen kertoo.

Loft-tehtaasta ovat aluejohtajan mukaan olleet kiinnostuneita etenkin nuoret ja keski-ikäiset pariskunnat, lapsiperheitä on ollut liikkeellä vähemmän. – Lisäksi pääkaupunkiseudulta on tullut aika paljon sijoittajaostajia, jotka ovat huomanneet kohteen erityisyyden. Heidän näkövinkkelistään myös hintataso on täällä edullinen, Aaltonen toteaa.

Tulevaisuudennäkymiä

Loft-tehdas on kartuttanut tekijöidensä kokemusta kiinteistön käyttötarkoituksen muutosta. – Niin suunnittelijat kuin rakentajat ovat saaneet tästä oivaa oppia, jota voidaan hyödyntää jatkossakin, Aaltonen uskoo.

Noin kaksi vuotta sitten Jatke Oy suuntasi selkeästi uudispuolelle, mutta Aaltonen vakuuttaa, että toiminta tulee jatkumaan vahvana kaikilla muillakin rakentamisen osa-aluille. – Lähdimme liikkeelle saneerauksesta ja se on yhä edelleen yksi tärkeä tukijalkamme. Olemme valmiita sekä kilpailu-urakointiin että hankekehittämiseen. Tulemme olemaan merkittävä toimija alueella myös jatkossa ja kehitymme samaan tahtiin kuin nytkin, aluejohtaja linjaa.