Loimaa_Siilon-valot_solid_house_300_CMYK

Loimaa kutsuu yrittämään

Kahden kuntaliitoksen myötä Loimaa on nyt noin 16 500 asukkaan vetovoimainen kaupunki. Sekä yrityskenttä että palvelut ovat laajentuneet viimeisen viiden vuoden aikana merkittävästi, ja tällä hetkellä Loimaan rooli seudullisena asiointikeskuksena on vahva.

Loimaa on myös yrittäjäystävällinen kaupunki. Sen keskeisimmät kärkiyritykset ovat taantumasta huolimatta pysyneet markkinoilla, eikä lomautuksia tai alasajoja ole nähty. Maaseutukaupungissa yritystoiminta perustuu paikalliseen osaamiseen ja yhteistyöhön. Toisaalta myös yritykset ovat vahvasti läsnä yhteisön toiminnassa, mikä näkyy esimerkiksi loimaalaisten kori- ja lentopallon liigajoukkueiden sponsorointina.

Loimaa näkee itsensä vahvana ja kehittyvänä seutukeskuksena Tampereen ja Turun välissä, keskellä kasvavaa Lounais-Suomea. Hyvät liikenneyhteydet, toimiva palvelupohja, kilpailukykyinen kustannustaso, osaava työvoima ja keskisuuren kaupungin mahdollisuudet joustaa vaikkapa kaavoituksessa tuonevat Loimaalle jatkossakin uusia yrittäjiä. Suuremmankin tuotannon mahdollistavia tontteja löytyy esimerkiksi näkyvältä paikalta 9 tien varrelta.