Kustavin_matkailu_solid-house_300_CMYK

Loistokasta retkeilyä saariston rauhassa

Kustavin saaristossa voit kokea ainutlaatuisen elämyksen Kustavin Lootholman satama- ja leirintäalueella. Satamaan mahtuu 80 vierasvenettä, ja vierailun aikana voi nauttia Ravintola Helenan herkullisen saaristokeittiön antimista, pyörähdellä vanhan kuunarin tanssilavalla kesätaivaan alla tai virkistäytyä hiekkarannalla joko sisälahden tai meren ääressä.

Niemen kärjessä sijaitseva yksityisalue on rauhaisa ja kaunis. Leirintäalueella vieraat saavat kokea saariston rauhan, mutta samalla nauttia kaikista perusmukavuuksista ja huipputeknologiasta. – Jurttamajoitustamme voi kuvailla sanalla glamping, eli ”glamorous camping” (suom. loistokasta retkeilyä). Se on telttailua kalustetussa teltassa, jossa on kunnon sängyt, sähköt ja nettiyhteys, toiminnanjohtaja Kimmo Laatta kertoo.

Laatta suunnittelee sataman laajennusta ja tällä hetkellä jurttamajoituksen rinnalle on rakenteilla lomahuoneistoja yhteistyössä Mellilän Hirsityön kanssa. – Ekologisuus on tärkeä arvo meille, joten valitsimme rakentamiseen kumppanin, joka jakaa samat arvot kanssamme, Laatta kertoo. Mellilän Hirsityö tekee ekologisia hirsirakennuksia, joiden hengittäville seinärakenteille yrityksellä on olemassa EU-patentti. – Olemme vihreän aatteen rakentaja, yrittäjä Tomi Erlund kertoo.

Tällä hetkellä suunnitelmissa on 170 neliön paritaloja, 100 neliön erillistaloja sekä reilun 37 neliön mökkejä. Loma-asunnot on tarkoitus myydä, ja Laatta kertookin niiden olevan täydellinen sijoituskohde. – Asuntojen ympärillä on jo olemassa täydellinen palvelukokonaisuus, joten omistajan on helppo vuokrata asuntoa lomakäyttöön.

Asunnot sijaitsevat uimarannan välittömässä läheisyydessä, jonne on suunniteltu myös saunamaailmaa. Siellä vieraat saisivat nauttia mm. infra-, savu- ja höyrysaunasta.