kymppibetoni

Lujat ja kestävät rakenteet

Betoni on kestävyytensä ja lujuutensa ansiosta todettu erittäin hyväksi perusrakennusmateriaaliksi. Tärkeintä kuitenkin on laadukkaiden raaka-aineiden valinta sekä veden suhde sementtiin, jotta tuote takaa pitkäkestoisen sekä turvallisen rakenteen. Betonin toimitus koostuu monesta eri vaiheesta ja sen laatu sekä säänkestävyys voidaan varmistaa vasta kun se on saavuttanut normilujuutensa. Ketju lähtee liikkeelle oikeanlaisten raaka-aineiden valinnasta, jota seuraa valmistuksessa käytettävä nykyaikainen teknologia ja lopuksi toimitus asiakkaalle sovittuna ajankohtana.

Sijainti ratkaisee

Jotta laadukkaat raaka-aineet ja kilpailukykyinen hinta ovat taattuja, on tehtaan sijainnilla myös merkitystä. Kymppibetoni Oy on pitkän linjan valmisbetonin tuottaja, jonka liiketoiminta on alkanut puhtaasti kysynnästä. – Tarkoitus on ollut tuottaa valmisbetonia paikalliselle betonielementtitehtaalle ja samalla myydä tuotetta myös tarvittaessa maa-kuntiin, yrittäjä Heikki Laaksonen kertoo.

..liiketoiminta on alkanut puhtaasti kysynnästä.

Kymppibetoni palvelee asiakkaitaan isoista rakennusliikkeistä aina yksityishenkilöihin. Kuitenkin merkittävä osa liikevaihdosta muodostuu edelleen Kosken Betonielementti Oy -tehtaan tarpeista. Tänä päivänä hintakilpailu betonilla on kovaa ja hinnat pitää pystyä perustelemaan, mutta ammattitaitoisella henkilökunnalla ja taatulla laadulla on myös merkitystä.

Toinen tehdas Oripäähän

Laaksonen uskoo kysynnän tuottamaan kasvuun ja ensi vuoden aikana Oripäähän on rakenteilla uusi tuotantolaitos. – Tehtaan on tarkoitus toimia samalla konseptilla kuin Koskellakin, palvellen paikallista elementtitehdasta sekä valmisbetonin ulosmyynnissä Turusta Huittisiin. Ajomatkat ovat järkeviä ja raaka-aineet saadaan läheltä, Laaksonen suunnittelee.