Lumoavia sisustuksia

Sisustusalalla pitkään toiminut Margit Pohjoiskoski toivoo, että etenkin yritykset kiinnittäisivät aiempaa enemmän huomioita työ- ja toimitilojensa ulkonäköön. – Kun tilat näyttävät kivalta, viihtyvät myös työntekijät paremmin, hän sanoo. Pohjoiskoski suunnittelee ja toteuttaa sisustuksia sekä yksityisille että yrityksille Sisustus Lumo-nimisen yrityksensä alla.

Pohjoiskoski aloitti uransa 1990-luvun Levillä, jossa hän suunnitteli sisustuksia Lapland Holiday Hotelsille. Sittemmin hän muutti Porvooseen ja perusti sisustusliike Iloisen Majakan, mutta on siirtynyt jälleen pelkän sisustustoimiston pyörittämiseen. Pohjoiskosken kädenjälkeä voi ihailla lukuisten yksityiskotien ohella myös Porvoon ja muun Uudenmaan alueen ravintoloissa, hotelleissa, kouluissa, toimistoissa ja jopa autoliikkeessä. Tällä hetkellä hän työstää industrial-henkistä sisustusta helsinkiläiseen, syksyllä ovensa avaavaan yökerhoon.

Lapissa vietetyt vuodet näkyvät Pohjoiskosken tyylissä. – Käytän aika paljon luonnonmateriaaleja ja etenkin puu on lähellä sydäntä, hän kertoo. Loppupeleissä sisustus määräytyy kuitenkin aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Myös trendit vaikuttavat toteutuviin ratkaisuihin. – Kierrätys ja ekologisuus ovat olleet pinnalla jo pitkään. Mustavalkoista sisustusta pehmentämään on nyt tulossa esimerkiksi vihreän, vanhan roosan, vaaleansinisen ja liilan sävyjä. Myös mattakulta kasvattaa taas suosiotaan, Pohjoiskoski kertoo.