air-conditioner-1441962

Luota alan ammattilaiseen

Lohjan Kylmäasennus Oy on Juhani Kaarlolan vuonna 1964 perustama yritys, joka siirtyi hänen poikansa Jouko Kaarlolan omistukseen 1990-luvun loppupuolella. Alun perin kyseessä oli puhtaasti kylmäalan liike, mutta parikymmentä vuotta sitten mukaan kuvioihin tulivat myös lämpöpumput. Omistajan ohella yrityksen palveluksessa toimii kolme muuta työntekijää, jotka kylmälupiensa ja ammattitaitonsa puolesta pystyvät hoitamaan myös isommat kohteet.

Vaikka uudisrakentaminen onkin vielä yleisestä taloudellisesta tilanteesta johtuen hieman jäissä, on lämpöpumppupuoli Jouko Kaarlolan mukaan kasvava ala. – Lämpöpumput ovat kehittyneet paljon viime vuosina. Edustamme useita eri merkkejä, jotka valitaan aina kohteen mukaan, yrittäjä kertoo. Lämpöpumpun hankkimista harkitseville Kaarlolalla on pari selkeää neuvoa: – Kannattaa luottaa sellaisiin yrityksiin, jotka ovat olleet alalla jo pidempään. Valitettavan usein vastaan tulee myös sellaisia firmoja, jotka toimivat vuoden tai pari ja häviävät sitten. Heidän myymiensä tarjouskoneiden ostaminen on aina riski, eikä jälkihuoltoa olekaan enää saatavilla.

Lohjan Kylmäasennus Oy:n kanssa asioidessa tällaista pelkoa ei ole, vaan yritys myös huoltaa kaikki myymänsä laitteet. – Suodattimien isompi puhdistus tulisi tehdä 2-3 vuoden välein ja silloin me tulemme avuksi. Lapsi- ja lemmikkiperheissä vaatepölyä ja karvoja tulee enemmänkin, jolloin myös lämpöpumppu kaipaa enemmän huoltoa, Kaarlola muistuttaa. Suodattimet täytyy muistaa pitää puhtaina myös isompien huoltojen välillä.