Karhusähkö_solid_house_300_CMYK

Luotettava ja rehellinen sähköliike

Porilainen sähköalan yritys panostaa ammattitaitoon ja asiakaspalveluun.

Yhden miehen yrityksestä kymmenen henkilöä työllistäväksi kasvanut Karhu Sähkö Oy näki päivänvalon ensikertaa vuonna 2009. Idea omasta yrityksestä oli syntynyt Jani Häkkisen mielessä jo aiemmin ja sopiva nimi keksittiin jääkiekkotreenien jälkeen venytellessä. – Porissa on paljon Karhu-alkuisia yrityksiä, mietin että miksei siis Karhu Sähkökin voisi pärjätä, mies naurahtaa.

Komeaa nimeä kantavan yrityksen toiminta koostuu sähköurakoinnista, teollisuuden kunnossapidosta sekä nyt myös suunnittelupalveluista. Sen vakioasiakkaita ovat mm. paikalliset teollisuus- ja vientiyritykset, joiden matkassa Karhu Sähkön työntekijät ovat päässeet matkustamaan aina Etelä-Koreaa myöten. – Emme väheksy silti pienempääkään hommaa, vaan kaikki urakat ovat yhtä mieluisia, Häkkinen vakuuttaa.

Asiakaslähtöisyydellä eteenpäin

Lähes kaikki rakennusalalla toimivat yritykset painiskelevat samojen haasteiden kanssa. Hintoja on poljettu viime aikoina alas, mutta palkkakustannukset pysyvät silti korkeina. – Jotta haastavassa tilanteessa pärjää, täytyy yrityksen olla koko ajan tehokas ja hyvin organisoitu, Häkkinen tietää.

Karhu Sähkön menestys on perustunut alusta alkaen laatuun, luotettavuuteen ja asiakaslähtöisyyteen – niiden avulla yritys on kasvanut. – Palvelemme kaikkia yksityisistä yrityksiin. On tärkeä muistaa, että pienikin homma voi poikia joskus jotain suurempaa, Häkkinen pohdiskelee.

Myös toimivan henkilöstön rekrytoiminen on merkinnyt paljon. – Joukoissamme on sekä vanhoja ja kokeneita tekijöitä, että oppisopimuskoulutuksessa olevia nuoria. Sillä tavalla ammattitaito pysyy yllä ja siirtyy eteenpäin, yrittäjä kertoo. Myös Häkkinen itse urakoi mahdollisuuksien mukaan mieluummin kentällä kuin pyörittelee papereita toimiston pöydän takana.

Luota ammattilaiseen

Karhu Sähkössäkin on saatu havaita, että harmittavan usein vastaan tulee edelleen ”tee-se-itse-miehien” enemmän ja vähemmän taidokkaita viritelmiä. Olisi hyvä kuitenkin muistaa, että sähkötyöt ovat luvanvaraisia hommia, joiden hoitaminen onnistuu vain alan ammattilaisilta. – Pimeästä työstäkin joutuu maksamaan jotain. Kun ottaa huomioon saneerauskohteisiin myönnettävän kotitalousvähennyksen, ei ammattilaisen käyttäminen ole varmasti edes juurikaan kalliimpaa. Samalla työt myös hoituvat turvallisesti ja lain määräämällä tavalla, Häkkinen muistuttaa.