SAM_6101_MUOKATTU

Luotettavaa ja monipuolista palvelua

Rabest Oy on todellinen rakennusalan monitoimiyritys, jolle luotettavuus on taannut monia pitkäaikaisia asiakassuhteita.

Rabest Oy sai alkunsa 1990-luvun laman ollessa syvimmillään. Toimitusjohtaja Jyrki Satukangas mietti silloin ystävänsä kanssa mitä tehdä, ja lopulta he päätyivät ostaman Espoon Lintuvaarasta vanhan tehdaskiinteistön, jonne suunniteltiin työtiloja yrittäjille. Vastaavanlaisia kohteita on toteutettu muitakin, viimeisin vain pari vuotta sitten. Isojen uudistuotantoprojektien ohella Rabest Oy:llä on kattavasti kokemusta myös muunlaisista rakennusalan tehtävistä. – Viime aikoina olemme tehneet paljon asuntoremontteja, keittiöiden ja kylpyhuoneiden modernisointeja. Vanhojen asiakkaidemme kautta on tullut myös jonkun verran huoltosopimuskohteita, Satukangas luettelee.

Kokonaisuus hallinnassa

Rabest Oy:n asiakaskunta koostuu pääkaupunkiseudun isännöitsijöistä, taloyhtiöistä ja kiinteistöosakeyhtiöistä. Tällä hetkellä suurimman tilaajaryhmän muodostavat kuitenkin kiinteistösijoittajat. – Meillä on hallinnassamme aika paljon sellaisia kiinteistöjä, joiden kuntoa ylläpidämme tekemällä niihin kaikki huolto- ja rakennustyöt, Satukangas selventää. Monipuolisesti alallaan vaikuttavan Rabest Oy:n tärkein tavoite on hallita kokonaisuuksia ja tehdä projektien hoitaminen asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. – Meillä on paljon aliurakoitsijoita, joiden kanssa olemme työskennelleet jo vuosia, joten toimintatavat ovat tulleet tutuiksi puolin ja toisin. Yhteistyö etenee joustavasti, aikataulut saadaan sovitettua yhteen eivätkä hommat koskaan pysähdy; se on etu meille, mutta ennen kaikkea asiakkaalle, Satukangas pohtii.

Panostusta keittiöpuoleen

Rabest Oy:n väki on kehittänyt toimintaansa aina myös sen mukaan, mikä heitä itseään on erityisesti kiinnostanut. Yhden tällaisen osa-alueen muodostavat keittiöt, joihin yritys haluaa nyt panostaa entistä enemmän. – Olemme tilanneet laadukkaan keittiönsuunnitteluohjelman, jotta pystymme esittelemään asiakkaille suunnitelmiamme aiempaa ammattitaitoisemmin. Valmistumassa ovat myös sekä näyttelytila että nettikauppa, joiden toiminta tukee toinen toistaan, Satukangas kertoo. Rabest Oy on tehnyt keittiöitä aikoinaan VVO:lle ja kerryttänyt sitä kautta näkemystään ja kokemustaan. Suunnittelussa osataankin nyt ottaa huomioon ulkonäön ohella myös keittiön käytettävyys, oma tuotanto puolestaan mahdollistaa nopeat toimitusajat. Tällä hetkellä Rabest Oy valmistaa mittatilauskeittiöitä esimerkiksi Constin saneerauskohteena olevaan Lallukan taiteilijakotiin.

SAM_6105

Talonmiespalvelut kysynnän kautta

Keittiöiden ohella toinen Rabest Oy:n uusista aluevaltauksista on talonmiespalvelu. – Se on tullut puhtaasti kysynnän kautta, sillä vanhat asiakkaamme ovat vuosien aikana kyselleet meiltä paljon erilaisia pientöitä. Huomasimme, että nämä työt muodostavat itse asiassa aika ison osan toiminnastamme, joten ajattelimme, että miksi emme saman tien nimeäisi osa-aluetta talonmiespalveluiksi, Satukangas kertoo.

Olipa ongelma mikä tahansa, löytää asiakas aina apua soittamalla Rabest Oy:n väelle, eikä pikku hommien tekijöitä tarvitse etsiä enää sieltä sun täältä. – Jos vastaan tulee työ jota emme itse pysty tekemään, osaamme ohjata asiakkaan jollekin yhteistyökumppanillemme. Toiminta perustuu luottamukseen ja siksi käytämme talonmiespalveluissa aina samoja tekijöitä, jotka asiakkaat oppivat tuntemaan, Satukangas sanoo.

Luotettavuus ennen kaikkea

Luottamus on tärkeää myös muissa Rabest Oy:n palveluissa. – Tyytyväiset asiakkaat luovat jatkuvuutta Satukangas toteaa. – Toimimme aina avoimesti eikä meidän siksi tarvitse piilotella mitään. Se näkyy esimerkiksi siinä, että tarjouksissa jokaisen osan hinta on kerrottu erikseen, toimitusjohtaja jatkaa. Iso osa Rabest Oy:n asiakkaista onkin luottanut yrityksen tarjoamaan palveluun jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. – Olen ylpeä siitä, ettei yksikään asiakas ole sanonut, ettei tilaisi meiltä enää ikinä mitään, Satukangas sanoo. Välillä vastaan tulee toki haastaviakin kohteita, mutta ne ovat toimitusjohtajan mukaan itse asiassa työn suola. – Jos vuodesta toiseen tekee vain samaa, ei se anna enää mitään. Kun haastavat kohteet saadaan menemään kunnialla läpi, tulee siitä kaikkein paras fiilis, hän tiivistää.