IsoKouvola Oy:n palveluihin kuuluvat kaikki LVI-alan työt.

Luottamus ansaitaan ammattitaidolla

www.isokouvola.fi

 

Kun työnteosta nauttii ja asenne on positiivinen, on yritystoimintakin helpompaa. Yhdessä tekeminen on LVI-yrityksen menestyksen salaisuus.

Jokaisen aloittavan yrityksen on kuljettava oma tiensä, ennen kuin sen nimi tulee tutuksi ja työt alkavat lisääntyä. Kaksikymmentä vuotta yrittäjänä toimineen Petri Iso-Kouvolan tie yrittäjyyteen alkoi jo nuorena miehenä, kun hän aloitti kesätyöt putkiliikkeessä. Iso-Kouvola kiinnostui alasta ja opiskeli sitä Helsingissä, kunnes perusti oman toiminimen vuonna 1995. Toiminimi vaihtui osakeyhtiöksi vuonna 2004, ja vuosien varrella hyvin hoidetut urakat ovat tuoneet lukuisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Yhden miehen yrityksestä on kahdessakymmenessä vuodessa kasvanut 24 henkilöä työllistävä maineikas putkiliike.

Turussa ja Mynämäellä toimipisteitään pitävän IsoKouvola Oy:n menestyksen salaisuuksia ovat kokonaisvaltainen palvelu ja ammattitaitoinen henkilöstö. Kartoituksen lisäksi yritys tarjoaa asiakkaille neuvoja ja ideoita sekä tietenkin asennuksen. Tuttujen ja luotettavien yhteistyökumppaneiden ansiosta asiakas saa halutessaan IsoKouvola Oy:ltä koko saneerauspaketin. Yrityksen johdolla on suuri luotto asentajiinsa. − Meillä on 18 koulutettua LVI-asentajaa. He kaikki ovat ammattitaitoisia, vaikka olisivatkin nuoria, yrittäjä Petri Iso-Kouvola ja toimitusjohtaja Matti Vira kehuvat kuin yhdestä suusta.

Aikataulutuksessa kokemus ratkaisee

IsoKouvola Oy:n palveluihin kuuluvat kaikki LVI-alan työt aina pienistä hana-asennuksista suuriin linjasaneerauksiin. Tällä hetkellä yritys on pääurakoitsijana Runosmäen kuuden kerrostalon linjasaneeraushankkeessa, joka on valmistumassa ajallaan. Suurempiin korjaushankkeisiin ajatellaan usein liittyvän tavatonta kiirettä ja aikataulutuksen pettämistä, mutta kokeneen yrittäjän mielestä hyvin suunniteltu aikataulu kyllä pitää. − Aikatauluista ei päätetä yksin, ne suunnitellaan urakoitsijapalaverissa ja esitellään taloyhtiölle. Materiaalit tilataan ajoissa ja aikataulutetaan. Aikatauluista on huolehdittava, mikään ei ole niin paha kuin aikataulusta jälkeen jääminen, Iso-Kouvola sanoo. − Yllättäviä käänteitä, kuten putkien paukkumisia, ei voi pelätä etukäteen. Jos niitä tulee, se on vain huonoa tuuria. Haastavimpia ovat sen sijaan pyhät, kuten joulu ja juhannus, jotka sekoittavat aikatauluja. Jos aikataulusta kuitenkin jäädään jälkeen, lisäämme tarvittaessa miehiä, Iso-Kouvola ja Vira kertovat.

Mukavaa yhdessä tekemistä

IsoKouvola Oy tekee tiivistä yhteistyötä monen eri alan toimijan kanssa. Yhteistyökumppaneista mainittakoon Teollisuuseristys Sorri ja Turun ammatti-instituutti, jonka opiskelijoille yritys tarjoaa harjoittelupaikkoja. Yhdessä tekemisen meininki näkyy kaikessa, mitä yritys tekee. Runosmäen kaltaisissa suuremmissa kohteissa yhteistyötaidoista on hyötyä, kun ollaan tekemisissä monen eri tahon kanssa. − Kun asukkaat, suunnittelijat, valvojat ja kaikki urakoitsijat puhaltavat yhteen hiileen, yhteistyö on kivaa, Iso-Kouvola ja Vira kehuvat.

Yrityksen kasvaessa myös yrittäjän paineet ovat kasvaneet. Sen seurauksena puolisen vuotta sitten toimitusjohtajaksi nousi Matti Vira. − En kokenut osaavani johtaa kasvavaa firmaa, koska minulla ei ole siihen koulutusta. Osaan kyllä laskea urakoita ja vetää niitä, nykyiseen tilanteeseen tyytyväinen Iso-Kouvola naurahtaa. Menestynyt LVI-liike katsoo luottavaisin mielin tulevaan. Huoltoon aiotaan panostaa nykyistä enemmän ja tavoitteena on samalla kasvattaa toimintaa. − Myös astetta vaativammat työt, kuten erikoisputkityöt teollisuudelle, kiinnostavat meitä, Iso-Kouvola ja Vira mainitsevat. Mitä ikinä tulevaisuus ja alan kehitys tuovatkaan tullessaan, IsoKouvola Oy on siihen valmis.