Luovia rakenneratkaisuja asiakkaan tarpeisiin

www.spe.fi

 

SP Elementit Oy haluaa tuoda suurelementtirakentamisen edut hallirakentajien tietoisuuteen. Valmisratkaisuja ei varastossa loju, vaan elementit räätälöidään aina kohdekohtaisesti tilaajan tarpeita ajatellen.

Kankaanpääläinen SP Elementit Oy on täydenpalvelun hallielementtitalo: palveluihin kuuluvat hallirakentamisen puuelementit teollisuus-, liiketila- ja urheilurakentamisen tarpeisiin suunnittelusta asennukseen. Yrityksen erityisalaa ovat kattoelementit sekä vaikeiden sisäolosuhteidentilat, kuten jäähallit. Myös laajemmat hallitoimitukset kuten katot ja seinät yhdessä rungon kanssa ovat yrityksen ominta osaamista.

Toimitusjohtaja Pasi Salminen ja projektipäällikkö Mikko Virta tietävät, kuinka paljon helpotusta elementtiratkaisut voivat parhaimmillaan tuoda työmaalle. – Liian usein tyydytään tekemään niin kuin on aina ennenkin tehty, miehet pohtivat. He haluavat herätellä rakennussuunnittelijoita tarkastelemaan vaihtoehtoja totuttujen kaavojen ulkopuolelta. – Elementtirakentaminen tuo sellaisiakin etuja, joita ei suoraan voi mitata euroissa. Pienillä yksityiskohdilla voidaan vapauttaa tilaa ja vaikuttaa rakennuksen monikäyttöisyyteen. Me hoidamme hallirakentamisen huolet alusta asennukseen asti, jotta asiakkaan ei tarvitsisi, Salminen toteaa.

Ammattitaidolla ympäri vuoden

Kattoa rakennettaessa mutkia ei kannata suoristaa oikomalla. Kun rakenteet ovat kunnossa, vältytään monilta murheilta. – Kattoelementit valmistetaan tehtaan suojissa ja niin että yläpinnassa on vedeneriste, jolloin vaihteleva sää ei pääse yllättämään, Virta kertoo. Työmaalla sääriski on aina läsnä, ja suuren hallin huputtaminen on paitsi haastavaa myös kallista. – Pienikin rakennevirhe voi koitua kalliiksi. Vaikka rakenteisiin päässeen veden pitäisi teoriassa kuivua, jää niihin helposti piilevää kosteutta, mikä kostautuu jälkeenpäin. Halu tehdä parempaa laatua puoltaa kuivarakentamista: kun elementit valmistetaan sisätiloissa ja tuodaan säältä suojattuna asennusvalmiina työmaalle, ne pysyvät kuivana koko prosessin ajan, Salminen täydentää. Kattotyöskentely tuo työmaalle myös työturvallisuusriskinsä. Minimoimalla kattotyöt pitkälle esivalmistetuilla elementeillä vähennetään riskejä työmaalla oleellisesti.

Elementtiratkaisujen ansiosta katonrakentamiseen varattu aika voidaan hyödyntää urakan muihin työvaiheisiin. Hyödyt korostuvat talven myötä, sillä elementtejä voidaan valmistaa ja asentaa ympäri vuoden.

Toiminta-alueena koko Suomi

SP Elementit Oy:n asiakaskunta koostuu niin rakennusliikkeistä kuin hallitilaa tarvitsevista yrittäjistä. – Konkreettisinta hyötyä elementit tuovat pienille rakennuttajille: rakennusliikettä saattaa pyörittää 2–3 henkilöä, joilla on kädet jatkuvasti täynnä. Elementtiratkaisut tuovat suurta helpotusta työtaakkaan, ja pienet rakentajat ovat huomanneet sen itsekin. Palvelujamme kerran käyttänyt ottaa tarpeen iskiessä uudelleen yhteyttä, Salminen huomauttaa.

Kohteet voivat olla mitä tahansa autotalleista valtaviin teollisuushalleihin tai Hartwall-areenan kaltaisiin kokonaisuuksiin. Tuotantotilojen sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella Kankaanpäässä mahdollistaa nopean toimituksen läpi Suomen Hangosta Utsjoelle – sinne, missä hallirakentamiselle tarvetta ilmenee.