RT-aaltoset_solid_house_300_CMYK

Maalämmön monet hyödyt

Maalämpöön siirtyneiden kiinteistöjen määrä on ollut viime vuosina jatkuvassa kasvussa ja säästöpotentiaalia omaavia kohteita riittää edelleen. – Uskon että todellinen huippu saattaakin olla vasta edessäpäin, pohtii Tuomas Aaltonen RT-Aaltoset Oy:stä. Yritys toimii jo toisessa polvessa LVI- ja kylmätekniikka-alalla ja on myös vahva maalämmön puolestapuhuja.

Maalämpöön siirtyminen on kannattavaa erityisesti suurikulutteisissa kohteissa, eli taloyhtiöissä ja yli 3000 litraa öljyä kuluttavissa omakotitaloissa. Hyötysuhteeltaan ratkaisu on paras uudiskohteisiin, mutta myös saneerauskohteissa saavutetaan merkittäviä säästöjä.  Usein vanhaa laitteistoa voidaan uudelleen käyttää osana maalämpöjärjestelmää.

RT-Aaltoset Oy tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä ratkaisuja maalämpöön siirryttäessä ja toimii projekteissa pääurakoitsijana aina avaimet käteen-periaatteella. Yhteistyökumppaneinaan yritys käyttää lämpökaivojen poraukseen erikoistunutta Rototec Oy:tä, laitepuolella puolestaan luotetaan Kaukoran tuotteisiin. – Kyseisissä maalämpöpumpuissa on mm. se etu, että ne sisältävät alle 3kg kylmäainetta, jolloin ne eivät myöskään vaadi pakollisia vuosittaisia vuototarkastuksia, kertoo Aaltonen.

Oma kukkaro hyötyy maalämpöön siirtymisestä lähes välittömästi, mutta päätöksellä on myös kansantaloudellista painoarvoa. – Mitä vähemmän ostamme ulkomaista öljyä, sitä enemmän rahaa jää Suomeen, tiivistää Aaltonen lopuksi.