Kaivonporaus-Pasi-Lindberg_solidhouse_300_CMYK

Maalämpöön vaihtaminen kannattaa

Maalämmön suosio on jo pitkään näkynyt uudisrakentamisessa. Pikkuhiljaa kysyntä on alkanut nousta myös saneerauskohteissa. Reilu kymmenen vuotta kaivonporausta pääasiassa Länsi- ja Etelä-Suomessa sekä saaristossa tehnyt yrittäjä Pasi Lindberg näkee maalämmössä paljon etuja: – Maalämpö säästää luontoa ja energiaa. Kerrostaloissa ja suurissa kiinteistöissä rahallinen säästö näkyy selvemmin. Uudiskohteissa käytetään lähes 100-prosenttisesti maalämpöä, sitä pidetään siis tänä päivänä myyntivalttina, hän kertoo.

Luotettavuudestaan ja ystävällisyydestään tunnettu Kaivonporaus Pasi Lindberg tarjoaa kaivonporauspalveluitaan avaimet käteen -periaatteella. Aivan aluksi Lindberg käy paikan päällä veloituksetta katsomassa kohteen, minkä jälkeen hän tekee tarvittavat laskelmat ja mitoitukset. Kiinteistön koosta ja energian tarpeesta riippuen maalämpökaivo porataan yleensä 100-250 metrin syvyyteen. Jo viisi vuotta Lindbergin yhteistyökumppanina maalämpöpuolella on toiminut Strandellin Sähkö Oy. – Yhteistyömme on toiminut hienosti. Nibellä on hyvä palvelu ja huolto pelaa, Lindberg kehuu.

Lindbergillä on käytössään järeä kalusto, jolla onnistuu maalämpö- ja vesikaivojen poraaminen ympäri vuoden. Vaikka maalämpö sopii lähes kaikkiin kohteisiin, sen hankinnassa täytyy muistaa eräs tärkeä asia: – Maalämpöjärjestelmän asentaminen on luvanvaraista, joten ennen yhteydenottoa tarvitsee pyytää toimenpidelupa kunnalta, Lindberg opastaa. Hän kannustaa ihmisiä tutustumaan maalämmön tarjoamiin etuihin: – Kannattaa vaihtaa luontoystävälliseen ja edulliseen maalämpöön, siinä säästyy pitkä penni.