Materiaali määrää laadun

www.lamus.fi

 

Vaaleapintaiset huonekalut miellyttävät tällä hetkellä suomalaisen silmää eniten. Uutta pöytää tai hyllyä hankkiessa kannattaa kiinnittää kaikkein eniten huomiota kuitenkin sen materiaaliin ja kestävyyteen. – Massiivipuun pitäisi kestää isältä pojalle. Kun sen pinta on kärsinyt tai siinä on naarmuja ja vesivahinkoja, siitä hiotaan vain puoli milliä pois ja tehdään pintakäsittely uusiksi, jolloin se on taas uuden veroinen. Tämä ei esimerkiksi lastulevy- tai MDF-kalusteissa onnistu, kertoo yrittäjä Hannu Lahdenperä Lamus Oy:stä.

Laitilalainen Lamus Oy valmistaa huonekalunsa vain kovasta puusta. Ikisuosikki tammi, muodikas saarni sekä haasteellinen koivu ovat yrityksen eniten käyttämiä materiaaleja. Puu on elävä materiaali, joten siitä valmistetut huonekalut ovat kaikki yksilöllisiä. Kaukaa katsottaessa eroja ei välttämättä huomaa, mutta lähietäisyydeltä pystyy erottamaan jo erilaiset syy-kuviot. – Olemme ainoita pöydän valmistajia, jotka käyvät lamellit hyvin tarkkaan läpi. Teemme rauhallisia pöytiä ja katsomme, että jokainen lamelli sopii pöytään, Lahdenperä kertoo.

Vuodesta 1993 huonekaluvalmistajana toiminut Lamus Oy tekee huonekaluja myös räätälöidysti tilauksesta. Yritys on tunnettu erityisesti korkealaatuisista pöydistään, mutta valmistaa huonekaluja laidasta laitaan. Ainoa poikkeus ovat tuolit, jotka eivät kuulu yrityksen valikoimaan. Lamus Oy:n jälleenmyyntiverkostoon kuuluvat mm. Isku, Kruunukaluste sekä Vepsäläinen, jonka kanssa yhteistyö on jatkunut jo 25 vuotta.