Mattohuolto_solid_house_300_CMYK

Mattohuollolla pyyhkii hyvin

”Hyvä matto toimii kuin roskakori, se kerää likaa ja hiekkaa kengänpohjista pysäyttäen parhaillaan 90 % ulkoa tulevasta liasta.”

Kuraiset ja harmaat kelit ovat harvemmin kenenkään suosiossa, mutta Jyrki Aaltoselle ja Sami Raidalle surkeat säät tarkoittavat lisää töitä. Yrittäjäkaksikon mattomyynti ja -pesula on luotu pitämään tilat siistinä kaikkialla missä kura kulkeutuu. Lännen Mattohuolto LMH Oy räätälöi jokaisen sisääntuloon oikean maton ja laatii sille oman huolto-ohjelman. Pienen yrityksen joustavuus näkyy erinomaisessa asiakaspalvelussa, ja laadukkaat matot täyttävät toimintonsa parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyvä matto toimii kuin roskakori, se kerää likaa ja hiekkaa kengänpohjista pysäyttäen parhaillaan 90 % ulkoa tulevasta liasta. Aivan kuten roskakori, mattokin pitää tyhjentää kun se on täynnä. Tällöin Lännen Mattohuollon pesupalvelu astuu kuvioihin. Hiekka koetaan yleisesti hankalaksi poistaa kokonaan mistä tahansa, mutta LMH:n käyttämä, Suomessa kehitetty erikoispesukone poistaa hiekan nukan juuria myöten. – Toista yhtä tehokasta pesukonetta ei löydy. Sen karstausmenetelmä pöyhii myös nukan takaisin pystyasentoon, jolloin maton käyttötarkoitus säilyy aina yhtä hyvänä, Aaltonen kertoo.

LMH:n myymät matot ovat vinyylipohjaisia ja korkeanukkaisia, mikä tekee niistä erinomaisia ”roskakoreja”. – Mattomme voivat syödä jopa vajaa neljä kiloa santaa per neliö, Raita kertoo. – Kyseinen hiekka olisi ilman mattoa pitkin lattiaa eteisessä ja leviäisi muihinkin tiloihin, joiden jatkuvaan siivoamiseen uppoisi pieni omaisuus ottaen huomioon miten paljon ihmisiä kävelee esimerkiksi koulujen tai taloyhtiöiden ulko-ovesta sisään, Aaltonen täydentää.

Kaksikon mukaan taloyhtiöissä matot olisi hyvä pestä vähintään neljän kuukauden välein, riippuen tietenkin taloyhtiön koosta hieman. – Pesupalvelu on pieni kustannus verrattuna päivittäiseen hiekan siivoamiseen, Aaltonen toteaa ja muistuttaa myös, että hiekka syö lattiapinnan vahaa. – Muistakaahan siis pyyhkiä jalat kunnolla!