LM-Suomiset_solid_House_300_CMYK

Menestystarina yrittäjyydestä

LM-Suomiset Oy:n tarina on erinomainen esimerkki unelmien tavoittelemisesta sitkeällä työnteolla ja periksiantamattomalla asenteella. Teinipojan haaveesta kehittyi menestynyt maanrakennusliike, jonka matka edelleen jatkuu.

Markku Suominen unelmoi jo teini-ikäisenä työstä kaivinkoneen puikoissa. Vuonna 1994 hän sai tahtonsa läpi, ja isä suostui hankkimaan kaivinkoneen helpottamaan maatilan töitä. Suominen oli tällöin 14 vuotias. Samana vuonna hän sai ensimmäisen ulkopuolisen toimeksiantonsa ja sillä tiellä hän on edelleen.

Kunnianhimoisena ihmisenä Suominen opiskeli rakennusinsinööriksi ja oli jo perustanut osakeyhtiön ennen valmistumista. – En halunnut poistua alalta, vaan rytmitin työni sesonkien perusteella tekemällä viherrakentamista kaikki keväät ja kesät, jonka jälkeen pystyin talvet keskittymään opiskeluun, hän kertoo. Vuonna 2004 valmis insinööri sai isänsä ja veljensä mukaan osakkaiksi yritykseen. Tuolloin kalusto koostui parista kaivinkoneesta ja yhdestä kuorma-autosta. Tänään yritys työllistää 20 henkeä ja omistaa kymmenen kaivinkonetta sekä viisi sorayhdistelmäautoa.

Työntekijät ja verkostoituminen tärkeässä asemassa

LM-Suomiset Oy:n toiminta keskittyy kaivamiseen, louhintaan ja kuljetuksiin pääasiassa Satakunnassa, mutta myös Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Suomiselle muuntautumiskyky on ollut haaste yrityksen ja toiminnan kasvaessa. – Itse viihdyn parhaiten kentällä, joten yrityksen kasvattaminen tiettyyn pisteeseen on vaatinut erityisen paljon luottoa muuhun henkilökuntaan. Onneksi olen löytänyt hyviä työntekijöitä, joiden avulla saan olla kiinni arjessa haalarit päällä, hän kertoo.

Suomisen mukaan hyvä henkilökunta ja verkostoituminen ovat kaikki kaikessa, kun nykymaailman aikataulupaineet valtaavat rakennusalaa. – Maailman muuttuessa verkostoituminen tulee yhä tärkeämmäksi. Me olemme kokeneet yhteistyön paikallisten toimijoiden kanssa erittäin hyvänä ratkaisuna kaikkien kiireisiin. Kun paineet ovat kovimmillaan, voi luottaa siihen että muilta saa apua. Yhteistyölle on oltava avoin ja nöyrä, jolloin se kantaa hedelmää. Tärkeintä on, että kaikki kokevat hyötyvänsä siitä.

Hyvä vuorovaikutus ja luottamus työntekijöihin ovat Suomisen mukaan edellytys hyvälle työlle. – Kun kaikki tietävät yhteisen maalin, saamme paljon aikaiseksi. Laatutaso on iskostunut koko henkilökuntaan ja lopputuotekin on helppo myydä, kun yrityksessä vallitseva filosofia on kaikkien tiedossa, hän kertoo. Samoin hän kokee tärkeäksi välittää asiakkaiden antaman hyvän palautteen henkilökunnalle, jotta työntekijät ymmärtävät olevansa elintärkeä osa yritystä. – Yrittäjänä on sitouduttava 110-prosenttisesti toimintaan, mutta myös muistaa kiittää heitä, jotka sen kaiken mahdollistavat.