Pihamestarit Tiittanen on yhden naisen pihojen suunnittelu- ja rakennusyritys, joka toimii ensisijaisesti Turun seudulla.

Mestaripihat myös yrityksille

Pihamestarit Tiittasen suunnittelija Paula Tiittanen toivoo, että yritykset hyödyntäisivät enemmän pihasuunnittelu- ja rakentamisapua.

Pihamestarit Tiittanen on yhden naisen pihojen suunnittelu- ja rakennusyritys, joka toimii ensisijaisesti Turun seudulla. Suurella sydämellä alalla toimivalle Paula Tiittaselle pihasuunnittelu on selkeästi työn lisäksi myös intohimo, joka seuraa häntä arjen puolelle.

– Olen tehnyt pihasuunnittelua vuodesta 2005 saakka, mutta suunnittelu- ja konsultointityön lisäksi rakentaminen on noussut suureen rooliin toiminnassani.

Aivan itsekseen ei suunnittelija pihoilla puuhaile, vaan apuna on luotettava yhteistyöverkosto, josta löytyy ammattilaisia timpurista viherrakentajiin.

Tiittasen asiakaskunta koostuu isännöintitoimistojen ohella pääosin yksityisistä pihoista, aina omakotitaloista rivitaloihin ja uudiskohteista vanhojen pihojen peruskorjauksiin. Tiittanen näkee kuitenkin, että asiakaskunta voisi olla laajempikin.

– Kannustaisin yrittäjäkuntaa käyttämään hyödykseen pihasuunnittelu- ja rakentamisapua, esimerkiksi niin sanotusta ulkoisesta toimistotilasta voidaan toteuttaa todella kaunis käyntikortti yritykselle, Tiittanen rohkaisee.

Yhteistyö Tiittasen kanssa aloitetaan tavallisesti neuvontakäynnillä, jolloin suunnittelija vierailee kohteessa, haastattelee asiakkaan ja kartoittaa hänen toiveensa.

– Asiakkaan ei tarvitse tietää puutarha-alasta mitään muuta kuin sen, että on tarve tehdä pihalle jotain. Pihasuunnittelu on yhteistyötä, ja ideoimme asiakkaan kanssa siitä, mitä haluttaisiin tehdä ja minkälainen on käytettävä budjetti. On hyvä pitää myös mielessä, että projektin voi jakaa tarvittaessa useammalle vuodelle, Tiittanen muistuttaa.