Hamerfix-Oy-Kipsimiehet_talo_solid_house.

Miksi käyttää kipsikoristeita

Juha-Matti Alaluusua työskenteli alun perin uudis- ja korjausrakentamisen yrittäjänä ennen kuin hän huomasi kipsi- ja betonikoristerakentamisen potentiaalin. Hän ryhtyi koristerakentamisen projekteihin yhdessä appiukkonsa kanssa, joka toimi yrittäjänä kyseisellä alalla, eikä mennyt montaa vuotta ennen kuin Alaluusua osti appiukkonsa liiketoiminnan.

Hän näki saumansa alalla, sillä tekijöitä oli vähän ja hänellä oli jo merkittävä materiaalivalikoima sekä todella laaja muottikalusto. Kokeneena ammattimiehenä hänellä oli jo vaadittavat kädentaidot voidakseen luoda ainutlaatuisia sisustus- ja julkisivukoristeita.

– Mielikuvitus on rajana, voin valmistaa rosetteja, pylväitä ja takkakehyksiä kipsistä tai suihkulähteitä ja ikkunapenkkejä betonista, mainitakseni muutaman.

Alaluusua suosii kipsiä sen hyvien ominaisuuksien takia; se on hajuton ja erittäin kestävä, se ei pala eikä väänteile, sen voi muotoilla mihin malliin tahansa ja sitä voi aina korjata sekä työstää jälkeenpäin. Lisäksi kipsikoristeet ovat näyttävän näköisiä, minkä takia Alaluusua toivoisi arkkitehtien ja suunnittelijoiden suosivan rohkeammin kyseistä käsityötä, varsinkin ravintoloissa ja baareissa. – Koristeet valmistetaan usein polyuretaanista tai styroksista, mutta ne poikkeavat kipsin viimeistellystä ulkonäöstä huimasti ja ovat sitä paitsi palomyrkyllisiä. Siksi tulisi ehdottomasti panostaa kipsiin.

Kipsirakennus.fi on erikoistunut varsinkin vanhojen rakennusten entisöintiin ja korjaukseen. Tälläkin hetkellä yritys työstää julkisivukoristeita Helsingin kaupungin museorakennuksessa sekä valmistaa kipsipylväitä Helsingissä sijaitsevaan ravintola El Jefeen.. – Vanhaa tyyliä kannattaa vaalia ja meiltä löytyy ammattitaito siihen.