Kun taloyhtiössä ja huoneistoissa tehdään kerralla isommat remontit keittiöitä myöten, ei putkiremontin jälkeen ole heti tiedossa uusia isoja ja häiritseviä remontteja.

Miksi putki­saneerauksen yhteydessä kannattaa teettää myös keittiö­­remontti?

www.novart.fi

 

Samoilla ”pölyillä” kaikki isot remontit ja koti kerralla kuntoon pitkäksi aikaa. Isännöitsijän näkökulma voi näin tuottaa konkreettista, näkyvää lisäarvoa asukkaalle.

Salli, älä kiellä on Novartin projektimyynnin liiketoimintapäällikkö Matti Purhosen selkeä viesti taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden suuntaan. – Kun asukkaille tarjotaan mahdollisuus tehdä yksilöllisiä ratkaisuja, on se positiivinen viesti. Ja mikä parasta, Novartin konseptissa ratkaisut jäävät keittiöurakoitsijan toteutettavaksi, jolloin ne eivät työllistä isännöitsijää ja hallituksen puheenjohtajaa. Yhden kumppanin kanssa projekti voidaan myös junailla joustavasti ja aikatauluja noudattaen. Taloyhtiön näkökulmasta samoilla ”pölyillä” saadaan tehtyä enemmän isoja remontteja, Purhonen tiivistää kokonaisuuden etuja.

Novartin kokemuksen mukaan osakkaan näkökulma kannattaa taloyhtiössä huomioida putkiremontin yhteydessä. Keittiöremontti on järkevää sallia, kunhan se on etukäteen huomioitu jo hankesuunnitteluvaiheessa. – Kieltäminen ei ole järkevää, mutta remontti on toteutettava hallitusti osana kokonaisprosessia. Riski on suuri, jos keittiöremonttia lähdetään suunnittelemaan siinä vaiheessa, kun putkiremontti on jo käynnissä. Novart haluaa luoda osakkeenomistajalle näkyvää lisäarvoa ja tuottaa parempaa palvelua taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille. Teemme myös sopimukset suoraan osakkaiden kanssa ja huolehdimme heistä keittiöremontin alusta loppuun.

Keittiösuunnittelu osaksi hankesuunnitteluvaihetta

Miksi osakkaan keittiösuunnittelu kannattaa liittää osaksi hankesuunnitteluvaihetta? – Ennakointi kannattaa aina. Taloyhtiö kartoittaa ja tietää ennakkoon mitä remontteja osakas haluaa tehdä putkiremontin yhteydessä. Keittiösuunnitteluhan ei yleensä kuulu kenenkään yksittäisen toimijan vastuulle. Siksi on hyvä, että alussa esitetään kuvaus keittiösaneerauksen kulusta ja vaihtoehdoista. Silloin mittaus voidaan tehdä jo hankesuunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi keittiökoneiden uusimistarve vaikuttaa myös sähkösuunnitteluun, joka voidaan huomioida riittävän ajoissa. Tärkeää on, että pääurakoitsijan kanssa sovitaan, kuka tekee, mitä ja missä aikataulussa. Kun kaikki on konkreettisesti kirjattu ylös, ei kokonaisuuteen jää harmaita alueita ja homma sujuu suunnitellusti, Purhonen painottaa.

Hyvä näkökulma on myös se, että kun taloyhtiössä ja huoneistoissa tehdään kerralla isommat remontit keittiöitä myöten, ei putkiremontin jälkeen ole heti tiedossa uusia isoja ja häiritseviä remontteja. – Asukkaiden asumismukavuus paranee ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä!

Novart – Suomen suurin keittiökalusteiden valmistaja

Novart Oy kuuluu kansainväliseen Nobia-konserniin, joka on johtava keittiökalusteiden valmistaja Euroopassa ja yksi suurimpia koko maailmassa. A la Carte- ja Petra-keittiökalusteiden lisäksi Novartin valikoimaan kuuluvat kylpyhuonekalusteet sekä kodin muut kiinteät säilytyskalusteet. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös liikuntarajoitteisten säädettävät ja liikuteltavat keittiökalusteet tuotemerkillä Novaergo. Tehdas sijaitsee Nastolassa, jossa työskentelee 400 työntekijää ja 150 asentajaa. Kentällä Novartilla on 250 asentajaa ja asennus- ja remonttipalvelut kasvavat koko ajan. Novart on kehittänyt urakoitsija-, taloyhtiö- ja asukasystävällisen keittiösaneerauskonseptin putkiremontin yhteyteen.