kauhax

Miljoonarappaaja

Suomen rankat sääolosuhteet vaativat maalausalan ammattilaisilta vankkaa osaamista sekä laadukkaita aineita. Näin ollen itse urakoitsija tulisi valita työnjäljen perusteella, ei hinnan. 

Kauhax Oy toteuttaa ulkorappauksia sekä sisäpuolen tasoite- ja maalaustöitä pitkällä kokemuksella. Ensi vuonna 20 vuotta täyttävä yritys on vuosien aikana onnistunut luomaan pitkäaikaisia suhteita Suomen suurimpiin rakennusliikkeisiin, esimerkiksi elementtitehdas Parma Oy on toiminut merkittävänä kumppanina jo yli kymmenen vuoden ajan. Kauhaxin pääasialliset kohteet ovat kerrostalot, koulut, toimistorakennukset sekä julkiset rakennukset. Toimitusjohtaja ja omistaja Markku Kaukinen työllistää monta kymmentä alan rautaista ammattilaista tarjotakseen asiakkailleen kestäviä ratkaisuja Suomen olosuhteisiin.
– Nykyään on siirrytty enemmän ja enemmän ohutlämpörappauksista paksumpiin kolmikerrosrappauksiin niiden pitkäikäisyyden takia. Nämä perinteiset rappaukset ovat toteutukseltaan hieman kalliimpia ja hitaampia, mutta ne ovat myös käyttöiältään vahvempia.

Yrityksen kapasiteetti riittää noin 60 kohteen työstämiseen vuodessa. Kaukinen on laskenut, että yrityksen toimesta on toteutettu 5–6 hehtaaria rappausta yhden vuoden aikana. Laskelmien mukaan ensi vuonna tavoitetaan miljoona neliötä rapattua pintaa. Yrityksen vahvuus onkin juuri se, että toiminnassa kyetään sopimaan isoista työmääristä kerralla. Kohteiden suuri määrä ei kuitenkaan heikennä työnjälkeä. Kaukinen kertoo yrityksen hoitavan kaikki työt luvatussa ajassa ja erinomaisella laadulla.
– Kohdetta työstetään aina kunnes se kelpaa meille. Silloin se myös kelpaa asiakkaalle. Me kilpailemme toimintavarmuudella ja laadulla sillä ne ovat vahvuuksiamme.

..kestäviä ratkaisuja Suomen olosuhteisiin.

Kaukinen lähettää kannustavia terveisiä kaikille nuorille ja aloitteleville yrittäjille painottaen jatkuvaa tahdonvoimaa ja innostusta työhön.
– Tahdonvoimasta tulisi pitää kiinni. Kannattaa tehdä sitä, missä on hyvä ja hyväksyä, että yrittäjyyden alussa asiat useimmiten etenevät hitaasti. Ensimmäiset vuodet kuluvat jo siihen, että toiminta saadaan pystyyn, vasta sen jälkeen voi miettiä sen kehittämistä. Luotettavat yhteistyökumppanuudet tulevat pitkäaikaisen palvelun ja luotettavuuden myötä, joten ei vain saa luovuttaa liian helposti.
Hän noudattaa itsekin omia neuvojaan ja aikoo tulevaisuudessa kehittää sekä parantaa toimintaa entisestään keskittymällä yrityksen ydinosaamiseen. Kauhax nähdään vielä tulevaisuudessa alan vahvana tekijänä.