newliner

Moderni ja siisti tapa hoitaa putkiremontti

Viemäreiden sisäpuoliset saneeraukset ovat kasvattaneet vuonna 2008 perustetusta NewLiner Oy:stä Suomen ylivoimaisesti suurimman toimijan, jolla on jo toista sataa suomalaista riveissään. – Aloitimme toiminnan Turussa ja kasvoimme lyhyessä ajassa maanlaajuisesti. Nykyään meillä on kuusi konttoria eri paikkakunnilla, Turku on kuitenkin pääpaikkamme, jossa koulutusakatemiamme sijaitsee. Tavoitteenamme on olla maailmanlaajuisesti alamme palveluntarjoajien kärjessä, aluejohtaja Ari Elonen kertoo.

NewLiner Oy on tehnyt viemäreiden sisäpuolisia saneerauksia kymmenissä tuhansissa asuinhuoneistoissa eri puolella Suomea VTT:n sertifioidulla ruiskuvalumenetelmällä ja sertifioidulla sukitusmenetelmällä. NewLinerin moderni viemärisaneeraus on asiakasystävällinen ja kustannustehokas tapa pidentää kiinteistön putkistojen elinkaarta siististi, luotettavasti ja nopeasti. – Putkiremontit mielletään usein epätoivottuna remonttina, sillä ne aiheuttavat paljon pölyä, kuluja kiinteistölle eikä asunnossa voi asua muutamaan kuukauteen. Meidän menetelmillä putkiremontti on lyhyessä ajassa ohi, asunto säilyy ehjänä ja asukas saa asua kotonaan koko remontin ajan, Ari Elonen muistuttaa.

Sukitusmenetelmässä (maan­alaiset putket, pystylinjat ja asuntohajotukset) putkeen ammutaan paineilman avulla erikoismitoitettu muovipinnoitteinen kuitusukka, joka muodostaa uuden saumattoman ja itsekantavan putken vanhan putken sisälle. Ruiskuvalumenetelmässä (kiinteistöjen sisäiset viemärit) NewLinerin erikoiskoulutetut ammattiasentajat ruiskuvalavat käsityönä kameran avulla uuden saumattoman ja itsekantavan pinnan vanhan putken sisälle. Molemmat menetelmät ovat kestäviä ja putkien tekninen elinikä kasvaa VTT:n mukaan noin 40 vuodella. Huolehdimme kattavasta laadunvarmistuksesta ja tästä johtuen annammekin kymmenen vuoden huoltotakuun töillemme, Elonen lisää.

Asiakaspalvelu ja tiedottaminen on Elosen mukaan äärimmäisen tärkeä osa työtä ja NewLinerin laatukriteerejä. – Haluamme olla asukasystävällisiä; tiedotamme töistä ja projektin aikatauluista hyvissä ajoin, jätämme asunnon siistiksi ja kunnioitamme ihmisten koteja. Tulemme myös mielellämme kertomaan menetelmistämme esimerkiksi yhtiökokouksiin, jotta voimme antaa oikean mielikuvan palveluistamme.

Muoviputkien ruiskuvalu, NewLiner näyttää tietä!

NewLiner on kehittänyt uuden ruiskuvalumateriaalin nimeltä ElastoFlake,
joka ainoana markkinoilla mahdollistaa muovisten viemäriputkien ruiskuvalun luotettavasti.

ElastoFlake:n ominaisuuksia ovat mm.
– Soveltuu kaikille putkimateriaaleille ja erinomaisesti muoviputkille
– Materiaali antaa pitkäaikaisen korroosio ja kulutussuojan
– Materiaali kestää hyvin painetta, kemiallisia aineita ja kuumia rasvaseoksia
– Materiaalin elastisuus ehkäisee haurausongelmien,
jännitteiden ja halkeamien muodostumista
– Materiaalin sileä ja liukas pinta takaavat jätteen vähäisen tarttuvuuden sekä paremman virtauskapasiteetin
– Materiaali kuivuu ja kovettuu nopeasti
– Materiaali on ympäristö- ja käyttäjäystävällistä: ei sisällä liuottimia, styreeniä eikä karsinogeeneja.
– ElastoFlake -ruiskuvalu on kustannustehokas tapa saneerata kiinteistön viemäriputket
– ElastoFlake:lle on myönnetty myös VTT- tuoteserti­fikaatti vuonna 2013.