Newliner_solid_house_300_CMYK

Modernin viemärisaneerauksen uusi ratkaisu!

Euroopassa on otettu käyttöön uusi ruiskuvalumateriaali nimeltä ElastoFlake, joka on kehitetty ratkaisemaan muovisten viemäriputkien saneeraushaasteet. ElastoFlaken tuotekehityksen takana on suomalainen viemärisaneeraukseen erikoistunut yritys NewLiner Oy, joka on kerännyt vankan tiedon ja kokemuksen tuhansien asuntojen myötä.

Sukitus- ja ruiskuvalumenetelmiin erikoistunut NewLiner Oy on kehittänyt markkinoille uuden ratkaisun, joka mullistaa modernin viemärisaneerauskentän; ElastoFlake on monipuolinen ruiskuvalumenetelmä, joka sopii kaikkiin putkimateriaaleihin, esimerkiksi muoviin, kupariin ja valurautaan.

Tuote kestää hyvin kemiallisia aineita, antaa tehokkaan korroosiosuojan ja sen elastisuuden ansioista se kestää hyvin lämpötilamuutoksia. ElastoFlakelle on myönnetty tuotesertifikaatti vuonna 2013.
Tuote kehitettiin asiakkaiden tarpeisiin ja erityisesti mahdollistamaan muoviputkien saneeraus, sillä 70 – 80 -luvun asunnoissa muoviputkien saneeraustarve alkaa olla pian ajankohtainen, toteaa Kaarlo Bergdahl NewLinerilta. NewLiner Suomi Oy on modernien viemärisaneerausyritysten markkinajohtaja, joka pyrkii olemaan jatkuvasti kehityksen kärjessä ja luomaan uusia, innovatiivisia menetelmiä alalle. ElastoFlake -materiaali on ainoa laatuaan ja vastaavaa ratkaisua ei löydy muilta. NewLiner saneeraa myös Euroopassa ja ulkomaankaupasta vastaa Relining Group.
NewLiner Suomi Oy on käyttänyt menetelmää muutaman suuren kohteen toteuttamisessa. Yksi viimeisimpiä projekteja oli 19 -kerroksinen hotelli Sveitsissä, mihin NewLiner valittiin linjasaneerauskumppaniksi juuri ElastoFlaken mahdollistamien ominaisuuksien ja työn nopeuden takia. Hotellissa saneerattiin valurautaiset pystylinjat sekä osittain muovi/valurautaiset putkistot yli 200 huoneistossa.  Hotellialalla ei ole varaa pitää ovia kiinni kauan, joten NewLinerin tarjoama ratkaisu oli ihanteellinen vaihtoehto saneerauksen toteutukselle. Lisäksi hotelli oli uusinut huoneet muutama vuosi sitten, ja olisi ollut sääli, puhumattakaan kallista, purkaa kylpyhuoneet ja tehdä ne uusiksi, NewLinerin projektipäällikkö ja Relining Groupin ulkomaankauppavastaava Kaarlo Bergdahl kertoo.

Hotelliprojekti oli kaiken kaikkiaan haastava, mutta NewLiner sai suurta kiitosta projektin pääsuunnittelijalta, erityisesti siitä, että työt valmistuivat kaksi päivää etuajassa sovitusta erittäin tiukasta aikataulusta.